Lange wandeling Diemen – Nederhorst den Berg, VOL


Deze activiteit is volgeboekt
Datum/Tijd: vr 19 april 2019, 09:00 - 17:45

Oudste wandelroute van Nederland
In 1914 opende de ANWB de eerste bewegwijzerde wandelroute van Nederland, een wandelroute dwars door Nederland van Amsterdam naar Arnhem. Nu, 105 jaar later, heeft de ANWB een herziene uitgave gepubliceerd. Die volgen wij – vanaf april elke maand een etappe. We beginnen in Diemen en lopen onze eerste etappe van ca. 18 km naar Nederhorst den Berg.

De tocht volgt voor een groot deel de route van 1914. Op een aantal plaatsen is afgeweken van de oorspronkelijke route. Zo zijn om het wandelplezier niet te bederven inmiddels druk geworden wegen gemeden. Ook moest op een aantal plaatsen de route verlegd worden om een kanaal, snelweg of spoorlijn te kruisen. In Nigtevecht steken wij met een pontje de Vecht over. Die pont heeft echter beperkte vaartijden. Wij kunnen tussen 15:30 en 17:30 over varen.

Verzamelen: Station Amersfoort CS :         09:15 uur
Vertrek NS Sprinter richting Amsterdam: 09:31 uur
Aankomst Diemen :                                        10:09 uur

Koffie in Diemen, een snack-kiosk in Driemond en misschien is de horeca in Nigtevecht open. Neem voor de zekerheid een boterham mee.
Meer over deze wandeling vindt je op www.anwb.nl/oudstewandelroute.

Begeleider: Ans Dijkstra

 

        

Mocht deze wandeling zijn volgeboekt, en wil je op de reservelijst komen, mail dan je naam, telefoonnummer en e-mailadres naar langewandelingen@gmail.com. Wil je je afmelden voor  deze wandeling geef dat dan z.s.m. door via langewandelingen@gmail.com.

 

 

 

 

 

 


Deze activiteit is al geweest
Deze activiteit is volgeboekt
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen