Lange Wandeling, Doorn – Leersum – VOL


Deze activiteit is volgeboekt
Datum/Tijd: do 8 augustus 2019, 09:00 - 17:00

In 1914 opende de ANWB de eerste bewegwijzerde wandelroute van Nederland, een route dwars door Nederland van Amsterdam naar Arnhem. Nu, 105 jaar later, heeft de ANWB een herziene uitgave gepubliceerd. Die volgen wij – vanaf april elke maand een etappe.  We beginnen in Diemen en eindigen eind van dit jaar in Wageningen.

De tocht volgt een groot deel van de route van 1914. Op een aantal plaatsen is afgeweken van de oorspronkelijke route. Zo zijn om het wandelplezier niet te bederven inmiddels druk geworden wegen vermeden. Ook moest de route op een aantal plaatsen worden verlegd om een kanaal, snelweg of spoorlijn te kunnen kruisen.

In de maand augustus beginnen we in Doorn bij de bushalte ‘Mariniers Kazerne’. Na ruim 2 kilometer kunnen we koffie drinken in Restaurant Parkhuys Rosarium. Via de Kaapse bossen gaan we richting het Leersumse Veld, waar (op ongeveer 10 kilometer) een prima picknick-plek is, bij een RustPunt.  Door het Zuilensteinse Bos bereiken we Leersum. Daar, bij bushalte ‘Genista’, eindigt deze etappe.

Let op: deze wandeling is bepaald niet vlak (we maken ongeveer 150 ‘hoogtemeters’!) en heeft een lengte van 18 kilometer.  Het gaat voornamelijk over onverharde of halfverharde paden door het bos. Ook kan het gebeuren dat we een omgevallen boom moeten trotseren.

Verzamelen:  Station Amersfoort CS              09:10 uur
vertrek buslijn 56 richting Wijk-bij-
Duurstede via Zeist, Doorn                              09:26 uur
aankomst Doorn bushalte
‘Mariniers Kazerne’                                           10:18 uur


Zelf Lunchpakket meenemen!

 

Hoogteprofiel van deze wandeling

De OV-reistijden voor de terugweg zijn sterk afhankelijk van het moment van aankomst bij de bushalte.

Meer over deze wandeling is te vinden op het internet: www.anwb.nl/oudstewandelroute.

Begeleider voor deze wandeling is Ans Dijkstra.

Berichten m.b.t. deze lange wandeling kunnen worden verstuurd naar langewandelingen@gmail.com.


Aanmelden voor deze wandeling kan alleen via het onderstaand aanmeldformulier; aanmelden kan dus niet per e-mail.

Mocht de wandeling zijn volgeboekt en wil je je aanmelden voor de reservelijst, mail dan je naam, telefoonnummer en e-mail-adres naar langewandelingen@gmail.com.
Wil je je afmelden voor deze wandeling geef dat dan z.s.m. door via langewandelingen@gmail.com of, als het vlak voor vertrek is, per telefoon aan de begeleider (voor telefoonnummer: zie bevestigingsmail).

 


Deze activiteit is al geweest
Deze activiteit is volgeboekt
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen