Lange wandeling: Elspeetsche Heide-route VOL


Deze activiteit is volgeboekt
Datum/Tijd: do 12 augustus 2021, 10:00 - 17:00

De lange wandeling voor de maand augustus voert ons over de bloeiende Elspeetsche Heide. De Elspeetsche Heide is een natuurgebied van 768 hectare, gelegen ten noorden van Elspeet in de Gelderse gemeente Nunspeet. Samen met de wat kleinere Westeindsche Heide maakt dit aaneengesloten heidegebied deel uit van het Natura 2000-gebied de Veluwe. Het gebied is bezit van de gemeente Nunspeet. Het gebied wordt doorsneden door N310, de weg van Elspeet naar het noordelijker gelegen Nunspeet.

Oorspronkelijk was dit een bosgebied. Na het kappen van de bomen gebruikten de boeren van Elspeet en omgeving het gebied eeuwenlang voor de schapenhouderij. Door deze begrazing ontstond een uitgestrekt heideveld dat tot de Tweede Wereldoorlog dienstdeed voor de mestproductie. Al in de eerste helft van de twintigste eeuw verminderde de vraag naar mest en werden heidegebieden weer bebost. De Elspeetsche Heide bleef echter bestaan en kreeg na de Tweede Wereldoorlog een militaire bestemming. In 1995 werd het gebied afgestoten door defensie als oefengebied. Het gebied wordt weer begraasd door schaapskuddes en de heide kan weer volop bloeien zoals nu in de maand augustus.

We reizen met eigen vervoer naar het verzamelpunt. Dit is het Fletcher Hotel-Restaurant De Mallejan (www.hoteldemallejan.nl), Nunspeterweg 70, 8076 PD Vierhouten. We kunnen hier ook de auto’s parkeren. We verzamelen hier om 10.00 uur. Lunchen doen we halverwege de wandeling bij het Pannenkoekhuis 1760, Staverdenseweg 3, 8075 AN Elspeet.

De begeleider van deze wandeling is Ans Dijkstra.

De lengte van de wandeling bedraagt 17 km

We vragen aan de deelnemers naast hun naam, e-mailadres en telefoonnummer, in het veld ‘opmerkingen’ ook aan te geven of men al dan niet over een auto beschikt en in welke wijk van Amersfoort of naburig dorp men woont.  Op basis van deze gegevens kan dan een lijst worden gemaakt die zal worden gedeeld met de deelnemers, zodat men onderling afspraken kan maken van wie met wie meerijdt.

Boodschappen kunnen worden verstuurd naar sportief@power-amersfoort.nl.

Mocht de wandeling zijn volgeboekt, en wil je op de reservelijst komen, mail dan je naam, telefoonnummer en e-mailadres naar sportief@power-amersfoort.nl.
Wil je je afmelden voor deze wandeling geef dat dan z.s.m. door via sportief@power-amersfoort.nl.

Aanmelden voor de wandeling kan alleen via het aanmeldformulier, dat vanaf zaterdag 17 juli  2021 hieronder te vinden is.

 


Deze activiteit is al geweest
Deze activiteit is volgeboekt
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen