Lange Wandeling Heuvelrugroute Den Dolder, VOL


Deze activiteit is volgeboekt
Datum/Tijd: vr 18 maart 2022, 10:00 - 16:00

Vanuit startplaats Den Dolder, bekend door de psychiatrische instellingen, loop je het bos in. Veel bos langs deze wandeling groeit op voormalige stuifduinen, die door bosaanplant zijn vastgelegd. De Lange Duinen, die je zowel aan de noord- als aan de zuidkant ziet, en de Korte Duinen zijn echter nog altijd kale zandvlaktes. Bij harde wind wordt het zand steeds weer anders gearrangeerd. Het landschap verandert voortdurend. Tegen het einde loop je over een verrassende, smalle stuwwal met hellinkjes in twee richtingen, waarop oude knoestige bomen zich met moeite overeind weten te houden. Tenslotte gaat de route over het terrein van de Willem Arntszhoeve, begin jaren ’70 het decor van felle conflicten over de psychiatrie.

De lengte van deze wandeling is 16 km.

Deze wandeling wordt begeleid door Ben & Sylvia van Velzen.
Zij worden vergezeld door Aqui, een welopgevoede Duitse langharige staander.

We verzamelen op vrijdag 18 maart om 10.00 uur op het P+R terrein bij station Den Dolder. Reizen naar de startlocatie kan op eigen gelegenheid of met het openbaar vervoer.

We lunchen halverwege bij Brasserie De Soester Duinen, Soesterbergsestraat 188, Soestduinen, telefoon: 035 603 60 10.

We hanteren de Coronamaatregelen zoals ze door de overheid zijn voorgeschreven.

Aanmelden kan uitsluitend via het formulier, dat hieronder te vinden is. Dit formulier is beschikbaar vanaf 19 februari 2022.

Wijziging: het aantal deelnemers voor deze wandeling is verhoogd naar 10 personen.

Geef op het aanmeldformulier in het veld ‘Opmerkingen’ aan of je al dan niet over een auto beschikt en in welke wijk van Amersfoort of dorp in de omgeving van Amersfoort je woont. Dit laatste om eventueel afspraken te kunnen maken om samen te rijden.

Reservelijst
Als de wandeling is volgeboekt, kun je je opgeven voor de reservelijst. Mail je naam en telefoonnummer naar langewandelingen@power-amersfoort.nl. Mocht er een plaats vrijkomen, dan krijg je bericht van de begeleider.

Afmelden
Kun je onverhoopt niet mee? Meld je dan zo spoedig mogelijk af via langewandelingen@power-amersfoort.nl. Dan kan er misschien iemand anders mee.

 


Deze activiteit is al geweest
Deze activiteit is volgeboekt
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen