Lange Wandeling Lage Vuursche – Zeist, VOL


Deze activiteit is volgeboekt
Datum/Tijd: do 13 juni 2019, 09:00 - 17:00

Oudste wandelroute van Nederland, Etappe 3

In 1914 opende de ANWB de eerste bewegwijzerde wandelroute van Nederland, een wandelroute dwars door Nederland van Amsterdam naar Arnhem. Nu, 105 jaar later, heeft de ANWB een herziene uitgave gepubliceerd. Die volgen wij – vanaf april elke maand een etappe. We beginnen in Diemen en eindigen end van dit jaar in Wageningen.

De tocht volgt een groot deel van de route van 1914. Op een aantal plaatsen is afgeweken van de oorspronkelijke route. Zo zijn om het wandelplezier niet te bederven inmiddels druk geworden wegen gemeden. Ook moest de route op een aantal plaatsen worden verlegd om een kanaal, snelweg of spoorlijn te kruisen.

Deze maand starten we in Lage Vuursche en lopen via Den Dolder naar Zeist. Deze wandeling die aardig wat bospaden volgt, is zo’n 18 km lang. Ongeveer een uur wandelen na de start is er een mooie gelegenheid voor een kop koffie of thee. Verder is er weinig horeca langs deze wandelroute . Tegen lunchtijd zoeken we een geschikt plekje om daar met ons meegebracht lunchpakketje te gaan picknicken.

Afhankelijk van de aankomsttijd bij het eindpunt van de wandeling en de dienstregeling van de bus in Zeist kunnen we er voor kiezen om daar meteen op de bus te stappen of de plaatselijke horeca nog even te bezoeken.

Verzamelen: Station Amersfoort CS:         09:00 uur
Vertrek BUS lijn 70:                                       09:17 uur
Aankomst bushalte ‘Groot Kievitsdal’:      09:53 uur

De begeleiding wordt verzorgd door Marijke Hoekstra.

Meer over deze wandeling vind je op www.anwb.nl/oudstewandelroute.

Mocht de wandeling zijn volgeboekt, en wil je op de reservelijst komen, mail dan je naam, telefoonnummer en e-mail-adres naar langewandelingen@gmail.com
Wil je je afmelden voor deze wandeling geef dat dan z.s.m. door via langewandelingen@gmail.com.

 


Deze activiteit is al geweest
Deze activiteit is volgeboekt
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen