Lange Wandeling: Leersum – Rhenen, VOL


Deze activiteit is volgeboekt
Datum/Tijd: vr 20 september 2019, 09:00 - 17:00

We lopen sinds dit voorjaar de eerste bewegwijzerde wandelroute van Nederland na. Die dateert van 1914 en loopt van Amsterdam naar Arnhem. De ANWB publiceerde een herziene uitgave die is aangepast aan de huidige omstandigheden. In september zijn we toe aan de etappe Leersum – Rhenen (17 km).

De tocht volgt waar mogelijk de route van 1914, maar hier en daar wijkt de nieuwe route af.  Zo zijn voor ons wandelplezier gedeelten over inmiddels druk geworden wegen verlegd. Ook kruisingen met kanalen, snelwegen en spoorlijnen leidden tot alternatieve tracés.

We starten bij de bushalte ‘Genista’ tussen Leersum en Amerongen en eindigen bij station Rhenen. Net als vorige maand is de route geaccidenteerd. Klimmen en dalen dus, maar ook uitzichtpunten.

Meer over deze wandeling is te vinden op het internet: www.anwb.nl/oudstewandelroute.

Heenreis
Verzamelen op Station Amersfoort CS                        09:00 uur
Vertrek bus 82 richting Doorn                                      09:11 uur
Aankomst Doorn bushalte Centrum                            09:52 uur
Vertrek bus 50 richting Veenendaal de Klomp          09:57 uur
Aankomst Leersum bushalte Genista                          10:06 uur

We kunnen koffie drinken in Amerongen bij café Buitenlust. Neem voor de picknick in het bos een lunchpakketje en voldoende drinken mee.

Terugreis
De terugreis vanaf station Rhenen kan twee keer per uur (x:17 en x:50 uur) met bus X80, zonder overstappen, of met de trein naar Veenendaal en dan bus 280, ook twee keer per uur (x:21 en x:51 uur). De reistijd met overstap is korter dan die zonder.

Begeleider van deze wandeling is Wil Reijs.

Aanmelden voor deze wandeling kan alleen via het aanmeldformulier.

Mocht de wandeling zijn volgeboekt en wil je je aanmelden voor de reservelijst, mail dan je naam, telefoonnummer en e-mail-adres naar langewandelingen@gmail.com.
Wil je je afmelden voor deze wandeling geef dat dan z.s.m. door via langewandelingen@gmail.com of, als het vlak voor vertrek is, per telefoon aan de begeleider (voor telefoonnummer: zie bevestigingsmail).

 


Deze activiteit is al geweest
Deze activiteit is volgeboekt
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen