Lange wandeling Nederhorst den Berg – Lage VuurscheDatum/Tijd: vr 17 mei 2019, 09:00 - 18:30

Oudste wandelroute van Nederland,  Etappe 2
In 1914 opende de ANWB de eerste bewegwijzerde wandelroute van Nederland, een wandelroute dwars door Nederland van Amsterdam naar Arnhem. Nu, 105 jaar later, heeft de ANWB een herziene uitgave gepubliceerd. Die volgen wij – vanaf april elke maand een etappe. We beginnen in Diemen en eindigen end van dit jaar in Wageningen

De tocht volgt voor een groot deel de route van 1914. Op een aantal plaatsen is afgeweken van de oorspronkelijke route. Zo zijn om het wandelplezier niet te bederven inmiddels druk geworden wegen gemeden. Ook moest op een aantal plaatsen de route verlegd worden om een kanaal, snelweg of spoorlijn te kruisen.
Deze maand starten wij in Nederhorst den Berg en lopen via Hilversum naar Lage Vuursche. Dit  wordt een pittige wandeling van ongeveer 19 km.
In Hilversum stoppen wij  bij de ‘Kerkbrink’ waar voldoende koffie te krijgen is om ons voor het tweede deel op te laden. Ons eindpunt is Lage Vuursche. Daar is voldoende horeca om de bus naar Hilversum of Den Dolder op te wachten.

Verzamelen: Station Amersfoort CS :         09:25 uur
Vertrek NS IC Amsterdam:                           09:40 uur
Aankomst Hilversum:                                   09:52 uur
vertrek bus 106 richting Weesp                  10:02 uur
Aankomst NederHorst den Berg                 10:26 uur

Koffie in Hilversum. Neem voor de zekerheid een boterham mee.
Meer over deze wandeling vindt je op www.anwb.nl/oudstewandelroute.

Aanmelden via de website (noodzakelijk) is mogelijk vanaf 19 april.

Begeleider: Jet Holleman.

 

         

Mocht deze wandeling zijn volgeboekt, en wil je op de reservelijst komen, mail dan je naam, telefoonnummer en e-mailadres naar langewandelingen@gmail.com. Wil je je afmelden voor  deze wandeling geef dat dan z.s.m. door via langewandelingen@gmail.com.

 

 

 

 

 

 


Deze activiteit is al geweest
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen