Lange Wandeling Nunspeet – Elburg, deel van het ZuiderzeepadDatum/Tijd: vr 21 oktober 2022, 09:00

De wandeling start bij station Nunspeet en is 14,4 km lang. De route begint afwisselend. Bij het station staat een uitkijktoren met zicht op Nunspeet en het Centraal Veluws natuurmassief. Vervolgens door de bossen naar Doornspijk en de polders in, waar de voormalige Zuiderzee regelmatig huis hield. Je ziet het bijvoorbeeld nog aan de restanten van de weggespoelde St. Ludgeruskerk, ooit het centrum van het vroegere Doornspijk. Verderop lopen we over grasdijken met zicht op het Veluwemeer. In de verte is de toren van Elburg zichtbaar. De route eindigt bij bushalte Centrum in het bijzondere stadje Elburg.

Neem een lunch mee voor onderweg. In Doornspijk en Elburg is horeca waar we ook wat kunnen gebruiken.

We verzamelen op het stationsplein voor station Amersfoort Centraal tot uiterlijk 9.00 uur. Vervolgens naar spoor 2 voor de sprinter naar Zwolle die om 9.12 uur vertrekt. Na 34 min. stappen we uit in Nunspeet.

Vervoer terug: Vanaf bushalte Centrum in Elburg gaan we met bus en trein, via station Nunspeet of ‘t Harde, terug naar Amersfoort.

Begeleider: Ans Dijkstra, bereikbaar via e-mailadres: jpa.dijkstra@tiscali.nl

Het aantal deelnemers is maximaal 10.

Aanmelden kan uitsluitend via het aanmeldformulier hieronder.

Reservelijst. Als de wandeling is volgeboekt, kun je je opgeven voor de reservelijst. Mail je naam en telefoonnummer naar het genoemde e-mailadres. Mocht er een plaats vrijkomen, dan krijg je bericht van de begeleider.

Afmelden. Kun je onverhoopt niet mee? Meld je dan zo spoedig mogelijk af via het e-mailadres hierboven. Dan kan er misschien iemand anders mee.


Deze activiteit is al geweest
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen