Lange Wandeling Trage Tocht Stille Kern Horsterwold – ZeewoldeDatum/Tijd: do 14 oktober 2021, 09:00 - 16:30

Deze ‘Trage Tocht’ leidt door het struingebied van de ‘Stille Kern’, gelegen in de Flevopolder in de buurt van Zeewolde. De kans bestaat dat je in dit gebied (dat tot de grootste aaneengesloten loofbossen van Nederland behoort) konikpaarden, reeën of damherten tegenkomt. Het ‘struinen’ houdt in dat niet steeds voor fraai gebaande paden wordt gekozen, maar dat je hier en daar bosjes van hoog opgeschoten wilde beplanting moeten trotseren of over een omgevallen boom heen moet stappen.

Ook kan het pad, afhankelijk van de weersomstandigheden zompig of zelfs wat moerassig zijn; met hoge wandelschoenen, liefst waterdicht, zul je hier echter geen last van hebben.

We hebben voor een relatief korte wandeling van circa 14 km gekozen omdat het wandelen in dit werkelijk prachtige en stille gebied wat meer energie kost.

Het startpunt van de wandeling is niet per openbaar vervoer bereikbaar. Vandaar dat we met twee auto’s (acht deelnemers, inclusief begeleider) naar de parkeerplaats rijden waar gestart wordt.

De lunch doen we ergens onderweg. Graag zelf brood, drinken, e.d. meenemen. We zijn hier midden in de natuur, in de wijde omtrek is geen horeca te vinden. Wat dat betreft zijn we op onszelf aangewezen. Neem bijvoorbeeld een thermosfles met je koffie of thee mee, voor de gebruikelijke koffiestop.

Deze tocht wordt begeleid door Marijke Hoekstra. We verzamelen op donderdag 14 oktober a.s. om 09:00 uur aan de achterzijde van station Amersfoort Centraal, op het Mondriaanplein, waar we ons over de auto’s verdelen.

Voor dit vervoer vragen we de deelnemers om na aanmelding aan Marijke (marijke.hoekstra@casema.nl) per e-mail door te geven of ze eventueel met de auto willen rijden. Er zijn namelijk twee auto’s nodig. Marijke regelt dan dat er twee auto’s beschikbaar zijn.

NB 1: Wat corona betreft vraagt het bestuur van Power aan deelnemers terughoudend te zijn bij deelname aan Power-activiteiten, d.w.z. alleen meedoen als je bent gevaccineerd, een recente coronatest hebt gedaan met negatieve uitslag of corona hebt gehad.
In verband met de coronamaatregelen lopen we met max. 8 personen incl. begeleider en houden we 1,5 meter afstand van elkaar. Ben je verkouden, ga dan niet mee.

NB 2: We willen iedereen de gelegenheid bieden mee te wandelen. Wees daarom terughoudend en geef je alleen voor meerdere wandelingen op als er een paar dagen van tevoren nog plaats is.

Aanmelden:
Aanmelden kan uitsluitend via het aanmeldformulier, dat m.i.v. zaterdag 18 september 2021 hieronder te vinden is.

Reservelijst:
Als de wandeling is volgeboekt, kun je je opgeven voor de reservelijst. Mail je naam en telefoonnummer naar marijke.hoekstra@casema.nl. Mocht er een plaats vrijkomen, dan krijg je bericht van de begeleider.

Afmelden:
Kun je onverhoopt niet mee? Meld je dan zo spoedig mogelijk af via marijke.hoekstra@casema.nl. Dan kan er misschien iemand anders mee.

 


Deze activiteit is al geweest
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen