Lange wandeling TT Bussumerheide, Spanderswoud, e.v.Datum/Tijd: vr 17 juni 2022, 09:15 - 17:00

We wandelen de Trage Tocht Bussum, 16 km.  Beschrijving overgenomen van Wandelzoekpagina.nl:  Vanaf station Bussum Zuid lopen we langs een woonwijk naar de grote Bussumerheide. Zoveel ruimte, alsof de wereld aan je voeten ligt! Met een wijde boog trekken we over de heide, die door schapen en koeien wordt begraasd. Natuurbrug Crailo zorgt er tegenwoordig voor dat reeën en ander wild probleemloos kunnen oversteken naar het Spanderswoud. Wandelaars en fietsers liften mee, zij het op een apart pad. Honden zijn hier niet toegestaan. We wandelen door Zanderij Crailo, in 1843 afgegraven voor de aanleg van de spoorlijn. Verstopt in het Spanderswoud ligt een aantal kanaaltjes, ooit gegraven voor het transport van zand. We volgen een van de kanaaltjes naar landgoed Spanderswoud. Op deze verrassende buitenplaats worden weilanden afgewisseld door dicht bos. Bij de monumentale boerderij Stofbergen staat een zevenarmige linde en in het weiland zie je een 350-jarige kolos van een eik. Op landgoed Boekesteyn kiezen we een mooi weidepad aan de rand, dat uitkomt bij restaurant Brambergen. Het vervolg gaat over landgoed Schaep en Burgh. Het huis en de Engelse landschapstuin verraden de grandeur van weleer. Op de heide van de Fransche Kamp zien we de watertoren van Bussum en is het rondje na 16 km volbracht.

Horeca bij aankomst: het Bastionhotel en de stationskiosk. Brood en drinken voor de lunch zelf meenemen, we lunchen in de open lucht.

Verzamelen: station Amersfoort Centraal, uiterlijk om 9.20 uur in de hal. Vertrek trein: 09.31. Aankomst op station Bussum-Zuid: 9.51 uur.

Ga je met eigen auto of rij je met iemand mee, graag even aan begeleider doorgeven.

Voor de terugreis proberen we om 15.38 uur of eerder de trein terug naar Amersfoort te nemen; dit voor degenen die met een dalurenabonnement reizen. Evt. gaat er om 15.52 uur nog een.

Begeleider: Pieter Schellekens. Bereikbaar via emailadres: p.schellekens@telfort.nl .

Aantal deelnemers maximaal: 10.

Aanmelden kan uitsluitend via het aanmeldformulier, dat hieronder te vinden is.

Reservelijst:  Als de wandeling is volgeboekt, kun je je opgeven voor de reservelijst. Mail je naam en telefoonnummer naar de begeleider. Mocht er een plaats vrijkomen, dan krijg je bericht van de begeleider.

Afmelden:  Kun je onverhoopt niet mee? Meld je dan zo spoedig mogelijk af via de begeleider. Dan kan er misschien iemand anders mee.


Deze activiteit is al geweest
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen