Lange wandeling Veenendaal, Amerongse Berg en PrattenburgDatum/Tijd: vr 20 mei 2022, Hele dag

Op vrijdag 20 mei 2022 maken we een onvervalste bos- en heidewandeling over de Utrechtse Heuvelrug. Vanaf station Veenendaal West lopen we langs parken en water de wijk uit. De route kruist de Slaperdijk en vervolgt door de bossen van Boswachterij Amerongse Berg. We komen al snel langs een mooi heuvelachtig heideveld en steken verderop de hei dwars over. Daarna passeren we nog een langgerekt heideveld van landgoed De Laan. We klimmen de Amerongse Berg op naar de wagenwielvormige Manege met de fraaie solitaire eik in het midden. Hier kon de adellijke familie een rondje paardrijden met uitzicht op kasteel Amerongen beneden. Langzaamaan daalt de route af naar de rand van de Heuvelrug met uitzicht op de achterkant van Elst. We passeren diverse grafheuvels en klimmen weer naar de Elsterberg op 62,5 meter hoogte. Boven op de berg hebben we bij helder weer een fantastisch uitzicht. Hier nemen we een prachtig smal voetpaadje dwars over het heideveld naar beneden. Het laatste stuk door de glooiende bossen van landgoed Prattenburg staat borg voor mooie beuken- en eikenlanen. We komen bij kasteel Prattenburg op de rand van bos en boerenland en wandelen door de groene wijk terug naar het station.

De wandeling is 16 kilometer. Koffie zelf meenemen. Lunch in het Wapen van Elst.

Onze goed opgevoede Duitse Staande Langhaar AquƬ wandelt met ons mee.

Voor wie met de trein wil reizen: verzamelen Amersfoort Centraal, 09.00 uur in de hal. Vertrek trein: 09.10. Overstap in Utrecht naar Veenendaal West, vertrek 09.44, aankomst 10.10 uur.

Wijzelf gaan met de auto en zien jullie op de Parkeerplaats van NS station Veenendaal-West.

Begeleiding door Ben en Sylvia van Velzen, sylvia@deblauwehuzaar.nl .
Aantal deelnemers: 10.

Aanmelden kan uitsluitend via het aanmeldformulier, dat vanaf 16 april hieronder te vinden is.

Reservelijst:
Als de wandeling is volgeboekt, kun je je opgeven voor de reservelijst. Mail je naam en telefoonnummer naar langewandelingen@power-amersfoort.nl. Mocht er een plaats vrijkomen, dan krijg je bericht van de begeleider.

Afmelden:
Kun je onverhoopt niet mee? Meld je dan zo spoedig mogelijk af via langewandelingen@power-amersfoort.nl. Dan kan er misschien iemand anders mee.


Deze activiteit is al geweest
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen