Lange Wandeling, Zeist – DoornDatum/Tijd: vr 19 juli 2019, 09:15 - 17:30

In 1914 opende de ANWB de eerste bewegwijzerde wandelroute van Nederland, een wandelroute dwars door Nederland van Amsterdam naar Arnhem. Nu, 105 jaar later, heeft de ANWB een herziene uitgave gepubliceerd. Die volgen wij – vanaf april elke maand een etappe. We beginnen in Diemen en eindigen eind van dit jaar in Wageningen.

De tocht volgt een groot deel van de route van 1914. Op een aantal plaatsen is afgeweken van de oorspronkelijke route. Zo zijn om het wandelplezier niet te bederven inmiddels druk geworden wegen gemeden. Ook moest de route op een aantal plaatsen worden verlegd om een kanaal, snelweg of spoorlijn te kruisen.

Deze maand starten we in Zeist en lopen via Kerkenbosch, langs Austerlitz en Maarn richting Doorn. Startplaats is de bushalte Amandelhof in Zeist. Deze wandeling zelf  is zo’n 18 km lang en loopt grotendeels door bos. Rond 10.30-11.00 uur kunnen we koffie (of thee) drinken bij Hotel-restaurant Oud-London. Verder is er geen horeca langs deze route. Tegen lunchtijd zoeken we een geschikt plekje om daar met ons meegebracht lunchpakketje te gaan picknicken.

 

 

Eindpunt is de bushalte bij de Van Braam Houckgeest oftewel de Mariniers kazerne in Doorn.

Verzamelen: Station Amersfoort CS:         09:15 uur
Vertrek Streekbus lijn 56:                            09:26 uur
Aankomst bushalte Amandelhof, Zeist:   09:59 uur

De vertrektijd bij de bushalte bij de marinierskazerne in Doorn met lijn 56 is om 3 minuten voor het uur. De duur van de busrit naar Amersfoort CS is 64 minuten

Begeleiding wordt deze maand verzorgd door Saskia Furler (donderdag) en door Wil Reijs (vrijdag).

Mocht de wandeling zijn volgeboekt, en wil je op de reservelijst komen, mail dan je naam, telefoonnummer en e-mail-adres naar langewandelingen@gmail.com.
Wil je je afmelden voor deze wandeling geef dat dan z.s.m. door via langewandelingen@gmail.com.

Aanmelden voor deze wandeling is alleen mogelijk via de website, niet per email!

 


Deze activiteit is al geweest
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen