Leven en werk van dichteres Ida Gerhardt–lezing in Zeist


Datum/Tijd: do 29 augustus 2019, 15:00 - 17:00

Ida Gerhardt (1905 – 1997) was een Nederlands dichteres en classica.
Deze geliefde en gelauwerde dichteres heeft ook vertaald uit het Latijn en het Hebreeuws, waaronder de psalmvertaling uit 1972, die drie jaar later ook werd opgenomen in de Willibrordvertaling. Zij ontving veel prijzen, waaronder de P.C. Hooft-prijs voor haar gehele oeuvre in 1979.

Power deelnemer Leonie Silkens woont in Zeist en is Coördinator Commissie Lezingen van Algemene Seniorenvereniging Zeist (ASZ).
Op donderdagmiddag 29 augustus organiseert zij een lezing over “Leven en werk van dichteres Ida Gerhardt”, die verzorgd zal worden door Wim Kozijn, oud-politicus en voormalig burgemeester. Op dit moment is hij voorzitter van “Senver” (Senioren Vereniging Hilversum).

Locatie en tijd: Torenlaantheater, Torenlaan 38, Zeist; aanvang 15:00 uur.
Zaal open en kaartverkoop: 14.30 uur. Kosten excl. koffie/thee: € 3,50 ASZ-leden, € 5,- niet-leden (alleen contant). Reserveren niet nodig.

Het centrum van Zeist is verrassend goed te bereiken per bus vanuit Amersfoort: bus 56 van Station Amersoort Centraal: elk half uur ( :51 en :13) naar Busstation Zeist, Slotlaan. Power deelnemers, die de Ida Gerhardt lezing willen bijwonen en met de bus vanaf Station Amersoort Centraal naar Zeist willen reizen, kunnen het best zelf even 9292 raadplegen voor de actuele vertrektijden. Er zijn hier en daar kleine verschillen van een paar minuten in deze halfuursdienst. Van Busstation Zeist is het ongeveer 6 minuten lopen naar het Torenlaantheater.

 

 


Deze activiteit is al geweest

Externe organisatie

Deze activiteit wordt niet door Power georganiseerd, maar staat wel op onze kalender en in onze overzichten omdat we van mening zijn dat dit de Power deelnemers mogelijk zal aanspreken. Power Amersfoort heeft geen invloed op het programma en heeft geen verantwoordelijkheid bij de uitvoering van deze activiteit.
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen