Levende Historie in de Mannenzaal


Datum/Tijd: di 25 februari 2020, 14:00 - 16:00

Je hebt het altijd gewild, maar stel je gerust: je kunt nog steeds naam gaan maken met acteren.

Op 25 februari is er een Power-bezoek gepland aan de Levende Historie in de Oude Mannenzaal in Amersfoort. Van 14.00 tot 16.00 uur wordt speciaal voor Powerleden het verhaal van de Mannen uit 1907 gespeeld. Als je het leuk en een uitdaging vindt, kunt je zelf ook speler worden of een andere rol gaan vervullen in de Levende Historie van Amersfoort.

Lees meer……

De Mannenzaal van het St.-Pieters en Bloklands Gasthuis is een monument aan de Westsingel 47 in Amersfoort, bestaande uit een Kapel en een Mannenzaal. Tot 1907 werden arme bejaarde mannen in deze zaal gehuisvest. Na nieuwbouw vonden de mannen een nieuw onderkomen in het huidige gebouw ernaast. De oude slaapzaal werd verlaten en is in de staat van 1907 achtergelaten, met nog 22 bedstedes. In de maanden juli en augustus brengen rolspelers er van dinsdag tot en met zaterdag de situatie anno 1907 tot leven.

Levende Historie Amersfoort komt graag in contact met mensen met belangstelling voor de geschiedenis van Amersfoort. Enerzijds om meer naamsbekendheid te krijgen en anderzijds om in contact te komen met potentiële vrijwilligers, zaalwachten en spelers.

Daartoe nodigt Levende Historie Amersfoort leden van Power uit op 25 februari om 14:00 uur uit voor een bezoek aan de Mannenzaal. Je kunt dan nader kennis maken met de historie van het St.-Pieters en Bloklands Gasthuis, de Mannenzaal en spelers van Levende Historie, die met je de tijdsprong naar 1907 maken en de geschiedenis tot leven brengen.

Levende Historie in de Mannenzaal, Westsingel 47 in Amersfoort – dinsdag 25 februari van 14.00 tot 16.00 uur

Aan dit bezoek zijn geen kosten verbonden. Koffie en thee zijn gratis. Andere drankjes moeten worden afgerekend. Na afloop van de bijeenkomst kun je eventueel een vrijwillige bijdrage leveren.

Aanmelden bij Peter de Vries op pfdevries@xs4all.nl of 033-4616800

 


Deze activiteit is al geweest
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen