Lezing ‘De nieuwe rafelrand van Europa’


Datum/Tijd: wo 16 oktober 2019, 20:00

Lezing 'De nieuwe rafelrand van Europa'

Woensdag 16 oktober organiseert De Algemene Boekhandel een lezing met historicus en politiek analist Ivo van de Wijdeven. Hij zal spreken over zijn nieuwste boek ‘De nieuwe rafelrand van Europa – de eeuwenlange voorgeschiedenis van Brexit en Trump’.

Tot voor kort wist Europa één ding zeker: we kunnen altijd rekenen op stabiele bondgenoten aan de andere kant van de Noordzee en de Atlantische Oceaan.

Maar met de Amerikaanse president Trump in het Witte Huis en de recente ontwikkelingen rondom Johnson keren de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk zich steeds verder af van het continent. Terugkijkend op de geschiedenis is het niet de eerste keer dat dit gebeurt. Maar de cruciale vraag is: kan de Europese Unie nu wel zonder hen?

In De nieuwe rafelrand van Europa duikt Van de Wijdeven in de geschiedenis van Europa’s langdurige haat-liefdeverhouding met het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Het resultaat is een beknopte geschiedenis die de huidige verhoudingen in historisch perspectief plaatst.

Locatie: De Algemene Boekhandel, Leusderweg 186, Amersfoort
Aanvang: 20.00 uur
Entree: € 10,00 per persoon

Reserveren: info@algemeneboekhandel.nl


Deze activiteit is al geweest

Externe organisatie

Deze activiteit wordt niet door Power georganiseerd, maar staat wel op onze kalender en in onze overzichten omdat we van mening zijn dat dit de Power deelnemers mogelijk zal aanspreken. Power Amersfoort heeft geen invloed op het programma en heeft geen verantwoordelijkheid bij de uitvoering van deze activiteit.
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen