Lezing: ‘Een middag aan zee’ met Martin Hendriksma (Extern)


Datum/Tijd: wo 16 november 2022, 15:00 - 17:00

Op woensdag 16 november is er in de Don Boscozaal van de Sint Martinuskerk in Hoogland een lezing met Martin Hendriksma. Twee jaar geleden hebben we hem ook al uitgenodigd en de belangstelling was groot. Nu nodigen we hem weer uit en onderstaand leest u meer daarover.

Martin Hendriksma schreef het alom geprezen boek Aan zee. Een kroniek van de kust over hoe de Nederlander de afgelopen vijf eeuwen langzamerhand de kust ontdekte. Hoe het strand van onheilsplek veranderde in ons favoriete oord van ontspanning.
Op deze middag vertelt hij daarover. En over de gevolgen van die massale kustliefde. Onlangs zond Omroep Max de tv-serie ‘Langs de kust’ uit, die Hendriksma samen met Huub Stapel presenteerde.
Voorafgaand aan zijn lezing wordt een ludieke kustkwis gespeeld, met prijzen.

Eerder schreef Martin Hendriksma een boek over het bij Terschelling vergane goudschip Lutine en een biografie van de rivier de Rijn, die werd bewerkt tot de tv-serie Langs de Rijn (2020) die hij eveneens samen met Huub Stapel presenteerde.

  • Locatie:           De Don Boscozaal, Sint Martinuskerk, Kerklaan22, 3828 EB Hoogland 
  • Datum/tijd:   Woensdag 16 november 2022, 15:00 uur. De zaal is open om 14:30 uur. Kom op tijd want vol = vol
  • Vooraf aanmelden is niet nodig

Er wordt gezorgd voor koffie en thee. Na afloop van deze lezing vragen we u wel om een ENERGIEKE vrijwillige bijdrage. Ook is het mogelijk om in de pauze en na afloop zijn alom geprezen boek  Aan zee. Een kroniek van de kust bij hem te kopen.

Youtube filmpjes
Op Youtube ziet u promo-filmpjes over dit boek: ‘Aan zee. Een kroniek van de kust’ van Martin Hendriksma.

 

 


Deze activiteit is al geweest

Externe organisatie

Deze activiteit wordt niet door Power georganiseerd, maar staat wel op onze kalender en in onze overzichten omdat we van mening zijn dat dit de Power deelnemers mogelijk zal aanspreken. Power Amersfoort heeft geen invloed op het programma en heeft geen verantwoordelijkheid bij de uitvoering van deze activiteit.
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen