Lezing en wandeling langs het Eemkwartier


Datum/Tijd: vr 10 mei 2019, 15:30 - 18:00

Op vrijdag 10 mei a.s. wordt door Siesta (Stichting Industrieel Erfgoed in de STad Amersfoort) voor belangstellenden een lezing gehouden  door Sjoerd Hekking, bestuurslid van Siesta, over het oude Eemkwartier. De lezing wordt  gevolgd door een wandeling  langs de Eem.
Velen van jullie zullen zich herinneren hoe het gebied er uit zag voordat het Eemplein en de andere nieuwbouw verrees.  Een grote gasfabriek, de silo van de Cova, de Prodentfabriek, etc.. raakten steeds meer in verval of werden afgebroken. Siesta heeft zich indertijd fors verzet tegen de afbraak van onder meer de voormalige Prodentfabriek en de gebouwen van Rohm & Haas.
Inmiddels hebben deze gebouwen alternatieve bestemmingen gekregen en wordt het gebied steeds aantrekkelijker om er gezellig te vertoeven.

De lezing  en de wandeling geven een goed beeld van de enorme veranderingen. De bijeenkomst is kosteloos. Je moet je wel tijdig opgeven omdat er maar beperkt plaats is. De lezing vindt dus plaats op  vrijdag 10 mei in het KAdE café aan het Eemplein 75.

Start ontvangst       15:30 uur
Start lezing               16.00 uur
Start wandeling      17.00 uur

Opgave graag zo spoedig mogelijk bij:  aanmelden.siesta@gmail.com

 


Deze activiteit is al geweest

Externe organisatie

Deze activiteit wordt niet door Power georganiseerd, maar staat wel op onze kalender en in onze overzichten omdat we van mening zijn dat dit de Power deelnemers mogelijk zal aanspreken. Power Amersfoort heeft geen invloed op het programma en heeft geen verantwoordelijkheid bij de uitvoering van deze activiteit.
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen