Lezing Kostuumontwerper Rien Bekkers


Datum/Tijd: vr 11 september 2020, 11:00

Na de benefiet-lezing ‘Katoendrukkerij in de Volmolen’ door Nathalie Cassée in januari 2019 is er hard gewerkt om het Amersfoortse iconische gebouw De Volmolen gebruiksklaar te maken.

De katoendrukkerij gaat in september a.s. open en een van de eerste activiteiten is een lezing door befaamd kostuumontwerper Rien Bekkers.

 

 

“De afgelopen vier decennia ontwierp Rien Bekkers honderden kostuums voor opera, toneel en ballet. Ruim 150 producties voorzag hij van eigenzinnige kledij. Zocht een gerenommeerd theatergezelschap kostuums die een voorstelling naar een hoger niveau konden tillen, dan kwamen ze bij Bekkers uit.
Zijn specialiteit: ontwerpen die acteurs transformeren, om zo tot beter spel te komen. Of dat nou ging om een Shakespeareaans epos in de Stadsschouwburg of de verfilming van Erik of het klein insectenboek (2004), waarvoor hij de iconische insectenpakken van onder anderen Georgina Verbaan (mug) en Jörgen Raymann (hommel) creëerde. Daar is Bekkers niet mee gestopt, al richt hij zich nu voornamelijk op zijn kostuumobjecten, zoals hij de werken noemt” (Parool, Louis Bollee, 27 september 2019).

Behalve prachtig en uniek werk maken, kan Rien Bekkers er ook nog eens fantastisch over vertellen. We zijn dan ook heel trots dat hij bij ons de eerste lezing in de Katoendrukkerij verzorgd.

Datum/tijd:    Vrijdag 11 september 2020
Tijd:                 11.00 uur
Locatie:           Volmolen, Plantsoen Noord 2, Amersfoort

Spreker:          Rien Bekkers
Kosten:           € 15/- p.p.

Toegang reserveren via info@dekatoendrukkerij.nl

Er is maar beperkt plaats, dus wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

 


Deze activiteit is al geweest

Externe organisatie

Deze activiteit wordt niet door Power georganiseerd, maar staat wel op onze kalender en in onze overzichten omdat we van mening zijn dat dit de Power deelnemers mogelijk zal aanspreken. Power Amersfoort heeft geen invloed op het programma en heeft geen verantwoordelijkheid bij de uitvoering van deze activiteit.
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen