Lezing Thomas a Kempis en de moderne devotie


Datum/Tijd: do 12 maart 2020, 20:00 - 22:00

Datum / tijd: donderdag 12 maart, 20.00 – 22.00 uur
Locatie: Boekhandel Riemer, Emiclaerhof 18, Amersfoort

Boekhandel Riemer organiseert op 12 maart een lezing, verzorgd door Jacques Koekkoek over Thomas a Kempis en de Moderne Devotie. Jacques Koekkoek, in zijn werkzame leven klinisch psycholoog- psychotherapeut, is al decennia lang geïnteresseerd in de Moderne Devotie en in het bijzonder in Thomas a Kempis, de belangrijkste auteur van deze religieuze vernieuwingsbeweging in de 14e en 15e eeuw. Thomas’ bestseller is De Navolging van Christus, na de bijbel het meest verspreide boek in de christelijke wereld. Jacques Koekkoek vertaalde en bewerkte verschillende werken van Thomas a Kempis, waaronder de Navolging. De Moderne Devotie deed zijn invloed gelden in grote delen van Noordwest Europa. Ook in Amersfoort is de Moderne Devotie van groot belang geweest. De meeste Amersfoortse religieuze instellingen in de Middeleeuwen zijn onder invloed van de Moderne Devotie ontstaan.

De aanleiding van deze lezing is het verschijnen vorig jaar van de vertaling door Jacques Koekkoek van het boek ‘Meditaties bij de Navolging’ door Thomas a Kempis. Elke meditatie in dit boek hoort bij een hoofdstuk van de Navolging en is afkomstig uit het overige werk van Thomas a Kempis. Qua inhoud, stijl en sfeer sluiten deze meditaties naadloos aan bij de Navolging.
De vraag kan gesteld worden wat Thomas’ werk de hedendaagse lezer nog te zeggen heeft. Jacques Koekkoek zal proberen hier een antwoord op te geven.

Locatie: Boekhandel Riemer
Aanvang: 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur.
Entree: 5 euro (inclusief koffie)
Aanmelden: www.boekhandelriemer.nl (onder Activiteiten

 


Deze activiteit is al geweest

Externe organisatie

Deze activiteit wordt niet door Power georganiseerd, maar staat wel op onze kalender en in onze overzichten omdat we van mening zijn dat dit de Power deelnemers mogelijk zal aanspreken. Power Amersfoort heeft geen invloed op het programma en heeft geen verantwoordelijkheid bij de uitvoering van deze activiteit.
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen