Lezing Yuval Noah Harari door Gerhard Oude Vrielink (herhaling), VOL


Deze activiteit is volgeboekt
Datum/Tijd: ma 26 augustus 2019, 14:00 - 16:00

Op veler verzoek houdt Gerhard nogmaals zijn lezing over Harari.

Welke sapiens controleert straks de homo deus?

Sedert het stenen tijdperk kennen we binnen de gemeenschap van de homo sapiens mondiale vraagstukken als oorlog en vrede, verdeling van welvaart, gezondheidszorg en voedselvoorziening. Voortschrijdende kennis van onze planeet hebben vragen toegevoegd over het behoud van ons leefmilieu en de schade door de uitstoot van CO2. Er worden verwoede pogingen gedaan deze vraagstukken op te lossen.

Inmiddels zijn we met onze computers in het siliciumtijdperk beland. Er hebben zich nieuwe ontwikkelingen voorgedaan op het gebied van biochemie en bio-elektronica (zoals genetische manipulatie of elektronische peiling van gedachten). In relatie daarmee ook van de informatietechnologie zoals intelligente robotisering en psychologische profilering door de sociale media. Dat stelt ons voor nieuwe ethische vragen en vragen over de beheersbaarheid van deze ontwikkelingen. Dat is de vraag naar de regie over de toekomst.

Schrijvers als Yuval Noah Harari (Sapiens en Homo Deus), Kevin Kelly (De Wil van Technologie), Daniel Dennet (Van Bacterie naar Bach en terug), Dick Swaab (Wij zijn ons Brein), Siddhartha Mukherjee (Het GEN) zijn op deze vraag ingegaan. De voordracht is hiervan een bloemlezing.

Datum:   26 augustus 2019
Tijd:        14.00-16.00 uur
Locatie:  Het Boekhuis, Zonnehof 12, 3811 NT Amersfoort
Kosten:   € 7,00 incl. koffie en thee (minimum aantal deelnemers 15)

Aanmelden via onderstaand aanmeldformulier. Betaling bij aanmelding via de website.
Aanmelden voor de reservelijst en afmelden bij onverhoopt niet mee kunnen doen via maymoomen@gmail.com

 


Deze activiteit is al geweest
Deze activiteit is volgeboekt
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen