Middellange wandeling landgoed den Treek


Deze activiteit is volgeboekt
Datum/Tijd: do 22 december 2022, 09:45 - 12:30

We wandelen door de bossen, langs vennen en heidevelden van landgoed Den Treek. We passeren de Ringheuvels en het Waswater waar vroeger de schapen werden gewassen voordat ze geschoren werden. Bij het Vogelwater werden de restanten van een oerbos tijdens graafwerkzaamheden in 2017 gevonden. Het oerbos is 13.000 jaar oud en stamt uit de laatste ijstijd. Ongeveer 170 boomstammen werden tijdens deze werkzaamheden schoongeschraapt en werden hierdoor naar de oppervlakte gehaald. De bomen waren al die eeuwen goed bewaard gebleven door een flinke laag dekzand.

De wandeling is 9 km en er is een koffiepauze bij restaurant Bavoort.
De wandeling zal begeleid worden door Marja Kampman.

We vertrekken om 9.45 bij de ingang van de parkeerplaats van begraafplaats Rusthof aan de Dodeweg. Ook bereikbaar per bus 19, vertrek Amersfoort CS om 9.35.
Aanmelden kan vanaf 25 november via het formulier dat dan onder aan deze pagina verschijnt.

Kun je onverhoopt toch niet mee, stuur dan z.s.m. een mail naar middellangewandelingen@power-amersfoort.nl. Misschien kan iemand anders in jouw plaats deelnemen.

Is de wandeling volgeboekt en wil je op de reservelijst komen, stuur dan een mail met je naam en telefoonnummer naar middellangewandelingen@power-amersfoort.nl.

 


Deze activiteit is al geweest
Deze activiteit is volgeboekt
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen