NVG lezing-Digitale nazorg na overlijden


Datum/Tijd: do 12 december 2019, 20:00 - 22:00

De NVG: Nederlandse Genealogische Vereniging, afdeling Amersfoort en omstreken, nodigt u uit voor de volgende bijeenkomst:

Donderdagavond 12 december 2019, van 20.00 tot 22.00 uur

Onderwerp      Digitale nazorg. Wat blijft er on- en offline ach­ter na overlijden?

Spreker            Sander van der Meer

Plaats               Kerkelijk Centrum De Brug, Schuilenburgerweg 2, 3816 TB  Amersfoort

Zaal                   nr. 8; de zaal is open vanaf 19.30 uur

Sander van der Meer heeft decennialang gewerkt binnen de opsporing als forensisch digitaal spe­cia­list. Daarnaast is hij gastdocent op uitvaartopleidingsinstituten en geregeld te horen en te zien op radio en TV. Met het bedrijf Digitale Nazorg ondersteunt hij primair nabestaanden die graag toegang willen hebben tot dierbare gegevens die zijn opgeslagen op apparatuur en in de cloud van de over­le­dene.
Maar hoe krijg je als nabestaande toegang tot contacten, foto’s of documenten, noodzakelijk voor de administratie, voor de verwerking of als mooie herinnering als dit is beveiligd met een wachtwoord of toestelcode? Kan en mag je de vinger van een overledene gebruiken om een telefoon te ontgrende­len? Moet je nu wel of niet de social media en online diensten opzeggen van jouw dierbare en hoe voor­kom je identiteitsfraude? En wat kan of moet je zelf nu al regelen voor als je er straks niet meer bent?
Tijdens deze presentatie deelt Sander zijn ervaringen, geeft inzichten in wet- en regelgeving en laat zien wat de huidige mogelijkheden en valkuilen zijn in deze digitale tijd. Een levendige presentatie waar emotie en humor elkaar afwisselen en recente voorbeelden en praktische tips je nu al aan het denken zetten.

“Over honderd jaar zijn er vijf miljard Facebook-accounts van overleden mensen.”

Iedereen is van harte welkom. Dus ook niet-leden en aspirant-leden. Er wordt geen entree ge­he­ven.

 


Deze activiteit is al geweest

Externe organisatie

Deze activiteit wordt niet door Power georganiseerd, maar staat wel op onze kalender en in onze overzichten omdat we van mening zijn dat dit de Power deelnemers mogelijk zal aanspreken. Power Amersfoort heeft geen invloed op het programma en heeft geen verantwoordelijkheid bij de uitvoering van deze activiteit.
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen