Ontmoeting met asieladvocaat Frans Weijzen, (EXTERN)


Datum/Tijd: zo 27 maart 2022, 11:00 - 13:00

Frans Weijzen heeft als asieladvocaat de hele wereld aan zijn tafel gehad en kan daar heel wat ontroerende verhalen over vertellen.

Elke oorlog (voormalig Joegoslavië, Syrië, Sierra Leone, Mozambique, Angola, Liberia) heeft zijn eigen slachtoffers en vluchtelingen. Elke onderdrukking (Iran, Irak, Eritrea, Afghanistan) zorgt voor een grote stroom ontheemden. Bij elkaar grote stromen van getraumatiseerde slachtoffers, jong en oud, die vragen om asiel, die hopen op een “nieuw” en beter leven.

Frans zegt:“Mijn houten tafel heeft veel traanvocht opgenomen, ook dat van mij”.
Frans Weijzen vertelt verhalen over vernedering, mishandeling, gevangenissen, doden en gewonden, over dood en bijna dood, over verlies van alles. Vluchtverhalen over hoge bergen, woeste zeeën, over hitte in de woestijn, de ijskoude nachten in Oost-Europa, de gammele bootjes, gevangenschap en slavernij, verdronken landgenoten. Maar daarnaast ook over fysieke en mentale kracht, hoop en vertrouwen, verhalen over flexibiliteit, het je weer oprichten, de taal leren, integreren!

Frans Weijzen vertelt er op zijn levendige en innemende manier over. En natuurlijk gaan we in de pauze in gesprek met hem. Hoe kunnen we een steentje bijdragen aan verbetering van het leven van vluchtelingen?

Aanmelden is prettig en kan door een mail te sturen naar activiteiten@humanistischverbond-eemland.nl
Mocht je op het laatste moment besluiten te willen komen en je bent nog niet aangemeld, dan ben je toch van harte welkom.

Je bent van harte welkom voor KoffieZin in de Binnenhof van Hof der Toekomst nr. 1-63, 3823 HX Amersfoort. De “Binnenhof” is het gemeenschappelijke gebouw in het hart van de tuin. Je loopt vanaf de ingang rechtdoor het kronkelige pad op naar de witte voordeur.

Kom je met de fiets, dan kun je die stallen in een rek meteen als je door de ingang bent. Er is daar plek voor tenminste acht fietsen. Zijn er meer fietsers, dan kunnen we alsnog geschikte plekken aanwijzen.
Als je met de auto komt, dan kun je parkeren op het parkeerterrein rechts bij Terugblik of links bij Vooruitzicht.
Vanaf Amersfoort Centraal kun je ook bus 4 vanaf perron F nemen om 10.15 uur. Stap uit bij halte De Ontmoeting. Loop een stukje terug in de richting van waar de bus komt. Ga de tweede straat rechtsaf richting Hof der Toekomst.

We zien je graag op zondag 27 maart 2022 bij KoffieZin. Om 10.45 uur is de koffie klaar.

 

 


Deze activiteit is al geweest

Externe organisatie

Deze activiteit wordt niet door Power georganiseerd, maar staat wel op onze kalender en in onze overzichten omdat we van mening zijn dat dit de Power deelnemers mogelijk zal aanspreken. Power Amersfoort heeft geen invloed op het programma en heeft geen verantwoordelijkheid bij de uitvoering van deze activiteit.
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen