Overzichtstentoonstelling Pieter de Hooch Delft, VOL


Deze activiteit is volgeboekt
Datum/Tijd: do 24 oktober 2019, 10:00 - 16:30

De excursie op deze datum is volgeboekt. Er is inmiddels een tweede mogelijkheid, op donderdag 21 november! Kijk aldaar om je aan te melden.

In oktober dit jaar wordt in Delft in Museum de Prinsenhof een overzichtstentoonstelling geopend van de 17de-eeuwse schilder Pieter de Hooch (1629 – 1684) onder de titel “Uit de schaduw van Vermeer”.

Na Johannes Vermeer wordt Pieter de Hooch internationaal beschouwd als de beroemdste Delftse meester van de Gouden Eeuw. In de tentoonstelling staan de schilderijen centraal, die De Hooch in Delft heeft gemaakt: zijn mooiste binnenplaatsen en interieurs keren terug naar de stad waar ze bijna 400 jaar geleden zijn geschilderd.

En zoals het museum zelf schrijft “Met deze eerste overzichtstentoonstelling op eigen bodem krijgt Pieter de Hooch eindelijk de aandacht waar hij met zijn statuur recht op heeft.”

Circa 30 topstukken van Pieter de Hooch komen uit vooraanstaande Europese en Amerikaanse musea naar Delft. Daaronder bevinden zich vele beroemde schilderijen die niet eerder (of zeer lang geleden) in Nederland te zien zijn geweest zoals ‘Binnenplaats van een huis in Delft’ uit de National Gallery (Londen). Daarnaast komen er bruiklenen uit musea als Museo Thyssen-Bornemisza (Madrid), het Kunsthaus Zürich en de National Gallery of Art in Washington.

Een uitzonderlijk bruikleen is het meesterwerk ‘Kaartspelers in een zonovergoten ruimte‘ uit de Britse Royal Collection…………………….

Daarnaast bevat de expositie bruiklenen van het Mauritshuis, Museum Boijmans-Van Beuningen, het Amsterdam Museum en natuurlijk van het Rijksmuseum, dat één van de grootste verzamelingen De Hoochs in de wereld bezit.

U voelt al aankomen: daar moeten we als Power heen. Bij de drie zeer succesvolle Back to the Roots tochten naar Delft eerder dit jaar, was er eigenlijk maar één klacht: kan het wat cultureler……………….. En het antwoord is nu: ja, dat kan!

Op donderdag 24 oktober is er een Power excursie naar deze tentoonstelling in Delft.

In overleg met de Prinsenhof is er een lezing geregeld aldaar om 13.30 over de Hooch en zijn tijd, waarna alle deelnemers de tentoonstelling kunnen bezoeken, indien gewenst met een audio tour.

  • een ticket voor de tentoonstelling kost normaal  14,50 euro p.p., maar met museumkaart is het 5 euro p.p.
  • de lezing (met thee en koffie) voorafgaande aan ons bezoek kost 10 euro

Er van uitgaande dat de meeste Power deelnemers wel een museumkaart hebben, komen dus de totale kosten voor het museum (incl. lezing!) op 15 euro…….

We gaan gezamenlijk met de trein vanaf Station Amersfoort CS. We verzamelen aldaar om 10.00 uur precies en dan nemen we de trein van 10.10 op Spoor 6 naar Den Haag.

Daar stappen we over op de stoptrein naar Delft waar we rond half twaalf arriveren. Een korte wandeling brengt ons naar het Stads-Koffyhuis op het Oude Delft, waar inderdaad de koffie wacht. Iedereen heeft aangegeven om mee te gaan lunchen, dus de reservering aldaar is bevestigd.

Rond 13.10 wandelen we dan iets verder op de Oude Delft voor lezing en tentoonstelling in de Prinsenhof.

Datum:   24 oktober 2019
Tijd:        10.00-17.00 uur
Locatie:  Museum De Prinsenhof in Delft
Kosten:   € 15,00 incl. lezing aldaar en tentoonstelling (maximum aantal deelnemers 22)

Thom Dieben

 


Deze activiteit is al geweest
Deze activiteit is volgeboekt
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen