Power-film: Claire’s Camera


Datum/Tijd: vr 2 augustus 2019, 19:15

Claire’s Camera: Isabelle Huppert belichaamt fotografe Claire met luchthartige ironie, in een film vol tragikomische mijmeringen over leven, liefde en de kracht van cinema.

Tijdens een zakenreis naar het filmfestival van Cannes wordt Manhee door haar werkgever beschuldigd van oneerlijkheid en ze wordt ontslagen. Claire wandelt door de stad en neemt foto’s met haar Polaroidcamera. Ze ontmoet Manhee, heeft medelijden met haar en neemt een foto. “Als ik een foto van je neem, dan word je een ander mens.” Claire, gespeeld door Isabelle Huppert, zegt het zelfverzekerd en met een polaroidcamera in de aanslag is dat precies wat ze doet: ingrijpen in de werkelijkheid door deze te fotograferen.

Het is een schitterend gegeven voor de Zuid-Koreaanse regisseur Hong Sangsoo om een prachtige film van te maken. Isabelle Huppert kruipt in de huid van Claire met luchthartige ironie. De Parisienne is tijdens het filmfestival in Cannes beland – Hong blijft ver van glamour en glitter – en ontmoet er zowel een gekrenkte Zuid-Koreaanse (Kim Minhee, ‘The Handmaiden’) als een mysterieuze regisseur. Het leidt tot tragikomische mijmeringen over leven, liefde en de kracht van cinema. Hong Sangsoo heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat de Franse nouvelle vague regisseur Éric Rohmer een inspiratiebron voor hem is: de titel ‘Claire’s Camera’ verwijst naar Rohmer’s film ‘Le Genou de Claire’.

Op vrijdagavond 2 augustus om 19.25 uur in het Theater De Lieve Vrouw. Lees ook.
Let op: dit is een nieuwe, veranderde datum!!

In AD en Volkskrant heeft de film 4 sterren.


Deze activiteit is al geweest
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen