Power-film: Downton Abbey


Datum/Tijd: vr 4 oktober 2019, 16:30

Vrijdag 4 oktober om 16.30 uur in Theater De Lieve Vrouw, film Downton Abbey.
Na de voor-première, waar we met een aantal Power deelnemers op 11 september naar toe zijn geweest, is dit nu, op veler verzoek, de Power-film van de maand.
We ontmoeten elkaar tot 16.15 uur bij de grote ronde tafel op de verhoging achter in het restaurant.

DOWNTON ABBEY 

De bekende acteurs uit de populaire televisieserie over de Britse familie Crawley en hun bedienden keren terug voor de langverwachte film. We can hardly wait!

Het verhaal speelt zich af in Engeland tijdens de herfst van 1927, anderhalf jaar na de gebeurtenissen uit de serie.
Op het landgoed wordt hard gewerkt aan de voorbereidingen van hoog bezoek: de koning en koningin van Engeland komen namelijk langs. Zelfs de gepensioneerde Carson helpt mee. Intussen staat een volwassener Mary op eigen benen en heeft ze haar verantwoordelijkheid genomen. Downton kan echter nog steeds op haar trouw rekenen. Edith worstelt met haar nieuwe functie als markiezin die een grotere verantwoordelijkheid met zich meebrengt dan ze gewend was tijdens haar opvoeding.

De succesvolle televisieserie werd bekroond met o.a. drie Golden Globe Awards en vijftien Emmy Awards. In totaal werd de serie 69 keer genomineerd voor een Emmy Award. De bioscoopfilm is geschreven door bedenker van Downton Abbey, Oscarwinnaar Julian Fellowes (‘Gosford Park’, ‘The Young Victoria’) en geregisseerd door Michael Engler (‘Downton Abbey’).


Deze activiteit is al geweest
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen