Power film: La Vérité


Datum/Tijd: vr 5 juni 2020, 16:30

Nu de bioscopen weer open mogen, kunnen we weer met Power naar de film op de eerste vrijdagmiddag van de maand (max. 30 mensen in de zaal!).

Zoals bekend kondigt De Lieve Vrouw normaliter het filmprogramma wekelijks op maandagavond aan, zodat de film van vrijdag pas op de dinsdag er vóór op de Power website te lezen kan zijn. Kijk dus in de week voorafgaand aan de eerste vrijdag van de maand, vanaf de dinsdag op de website!
Deze keer is het filmprogramma langer van te voren aangekondigd zodat we nu de Power filmkeuze al kunnen laten zien.

We gaan vrijdagmiddag 5 juni om 16.30 uur naar:

La Vérité

Hirokazu Kore-eda

PREMIÈRE

In ‘La vérité’ vormen Catherine Deneuve en Juliette Binoche samen met Ethan Hawke – hoe kan het ook anders – een voortreffelijke cast. Van de regisseur van ‘Shoplifters’.

Catherine Deneuve speelt op een heerlijke manier de zelfingenomen filmdiva Fabienne die haar memoires uitbrengt. Speciaal voor die gelegenheid komen haar dochter Lumir (Juliette Binoche) met haar man (Ethan Hawke) en kind over uit New York.
Lumir is zelf schrijfster, maar de rijke fantasie van haar moeder slaat alles. De autobiografie staat vol met leugens en klinkklare onzin; Fabienne mag dan een topactrice zijn, haar moederrol heeft ze allesbehalve perfect gespeeld. Lumir is dan ook behoorlijk verontwaardigd wat de reünie met haar moeder geen goed doet.
Als de assistent van Fabienne plotseling ontslag neemt, voelt Lumir zich gedwongen om zijn werk over te nemen. Natuurlijk leidt dit tot allerlei vermakelijke confrontaties tussen de twee vrouwen waarbij ook oud zeer boven komt drijven.
De Japanse meester Hirokazu Kore-eda is vooral bekend van ‘Shoplifters’ waarmee hij de Gouden Palm won in Cannes. Bij dit uitstapje naar Frankrijk boet hij niets aan authenticiteit in.

Bestel zelf een kaartje bij De Lieve Vrouw. Er mogen maar 30 mensen in de zaal, dus het zal heel snel volgeboekt zijn.
Men mag pas een kwartier vóór de voorstelling het gebouw in, dus elkaar van te voren binnen ontmoeten is niet mogelijk. Ook na de voorstelling moet men direct het gebouw uit. We kunnen wel op het terras buiten zitten en daar iets gebruiken. Lees op de website van De Lieve Vrouw de corona regels na.

Power film-contactpersoon: Gera Kerssies, kerssiesg@kpnplanet.nl

 


Deze activiteit is al geweest
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen