Power-film SUNSET


Datum/Tijd: di 2 april 2019, 15:30

De nieuwe film SUNSET van Oscarwinnaar László Nemes (‘Son of Saul’) gaat over Írisz, een jonge vrouw die vlak voor WO I in Boedapest op zoek gaat naar antwoorden over haar verleden. Er volgt een mysterieuze zoektocht.

Er heerst er onrust en chaos in Boedapest wanneer de twintigjarige Írisz (Juli Jakab) vanuit Wenen terugkeert naar de Hongaarse hoofdstad. Ze solliciteert naar een baan in een elegante hoedenwinkel, ooit eigendom van haar ouders die ze op tweejarige leeftijd verloor in een tragisch ongeval. Wanneer ze erachter komt dat ze een broer heeft, zet ze alles op alles om hem te vinden. Ondanks de gevaren die op de loer liggen, is Írisz vastberaden om haar zoektocht naar antwoorden voort te zetten, zelfs wanneer er donkere geheimen uit het verleden naar boven komen.

Met zijn eerste speelfilm ‘Son of Saul’ won de Hongaarse filmmaker László Nemes diverse prijzen waaronder een Oscar en een Golden Globe voor Beste Buitenlandse Film. Bij zijn nieuwe film perfectioneert hij zijn bijzondere, meeslepende methoden. Met het prachtige celluloid, weelderige sets en prachtige kostuums nodigt ‘Sunset’ de kijker uit zich te identificeren met de hoofdpersoon, die hardnekkig probeert gebeurtenissen uit het verleden te ontrafelen, maar keer op keer op een nog meer verwarrende toekomst stuit.

Theater de Lieve Vrouw op dinsdag 2 april om 15.30 uur.


Deze activiteit is al geweest
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen