POWER-film ‘The Mercy’


Datum/Tijd: za 1 september 2018, 14:30

op zaterdag 1 september om 14.30 uur in theater de Lieve Vrouw

Om geld te verdienen laat amateurzeiler Donald Crowhurst (Colin Firth) in 1968 vrouw en kinderen achter en doet mee aan één van de gevaarlijkste zeilrace’s in de geschiedenis. Een opmerkelijk waargebeurd verhaal.

Donald Crowhurst (Colin Firth) is op zoek naar erkenning en geld om zijn noodlijdende bedrijf te redden. Ondanks een groot gebrek aan ervaring besluit hij om mee te doen aan de Golden Globe Race, een non-stop solo zeilrace om de wereld; één van de gevaarlijkste en zwaarste zeiltochten in de geschiedenis.

In oktober 1968 verlaat hij met een zelfgebouwde boot de haven, zijn vrouw Clare (Rachel Weisz) en kinderen achterlatend. Al snel blijkt dat hij het avontuur volledig heeft onderschat. Zijn boot is niet zeewaardig en hij heeft veel te weinig ervaring. In een wanhopige poging om gezichtsverlies en een faillissement te voorkomen, neemt hij een besluit met verstrekkende gevolgen.

Oscarwinnaar James Marsh (‘The Theory of Everything’) maakte van dit onwaarschijnlijke waargebeurde verhaal een liefdevol portret van een man die zich laat leiden door zijn dromen.

——————————————————

Op de Film & Theater pagina worden tips gegeven over interessante voorstellingen.

In principe elke eerste zaterdagmiddag van de maand, of de laatste woensdagmiddag van de maand, vóór de POWER borrel, staat er een film op het Powerprogramma die wordt gekozen uit het aanbod van films in die week. De filmkeuze komt veelal van onze doorfilmde Power deelnemer Gera Kerssies, maar natuurlijk zijn ook filmtips van andere filmliefhebbers van harte welkom.

Omdat het wekelijkse filmprogramma met aangegeven aanvangstijden pas op maandag namiddag bekend wordt gemaakt door Filmhuis De Lieve Vrouw, kan de gekozen voorstelling pas op maandagavond worden doorgegeven aan onze weblady Hebel Montagne.
Natuurlijk kan afgeweken worden van de ‘vaste‘ woensdag-, vrijdag- of zaterdagmiddag. In geval er een bijzondere film gekozen wordt, die nou juist niet op de laatste woensdag of de eerste vrijdag of zaterdag van de maand vertoond gaat worden.

De bedoeling is elkaar ca. 15 minuten voor de voorstelling te ontmoeten. Als de film in De Lieve Vrouw is, dan is de afspreekplaats de grote tafel  bij/op de verhoging rechts achterin het Theatercafe en als het om de JT Bioscoop gaat dan wordt er afgesproken bij het barretje links na de kaartjescontrole. In principe zal Gera zelf aanwezig zijn. Mocht zij onverhoopt verhinderd zijn dan zou Hanneke Tolsma haar kunnen vervangen. Het is ook gebruikelijk om na afloop van de film als Power people gezamenlijk met een glas even na te praten over de film. Het is altijd interessant om  mening en beleving van de film uit te wisselen.

Voor theatertips doen we een beroep op bezoekers van onze site om die door te geven aan Hebel Montagne via webmaster@power-amersfoort.nl, die de tips dan op de site zal plaatsen.


Deze activiteit is al geweest
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen