Première Community Dressing X Hindeloopen, (EXTERN)


Datum/Tijd: vr 1 april 2022, 19:30 - 21:00

‘Community Dressing’ is een omvangrijk project van onderzoeker, storyteller en filmmaker Theodoor Adriaans, waarin Nederlandse streekdrachten in een reeks documentaire video’s centraal staan. Na onder andere Marken, Bunschoten-Spakenburg en Staphorst richt Theodoor zich in deze nieuwe aflevering op Hindeloopen.

In aflevering VI kijken we naar de streekdracht van Hindeloopen en hun veelvuldige gebruik van sits, de Indiase handgeschilderde of handbedrukte katoen. Theodoor neemt je mee naar de herkomst van sits, de handelsrelatie tussen Nederland en India, en gaat kijken naar wat voor effect die heeft gehad op het huidige modesysteem. Met bijdragen van historische dansgroep Aald Hylpen, Gieneke Arnolli (voormalig conservator Fries Museum), Nathalie Cassée (De Katoendrukkerij), Prof. dr. Jos Gommans (Leiden University) en illustraties van Siobhan Perera Manuelpillai.

Theodoor Adriaans heeft in samenwerking met De Katoendrukkerij een eigentijdse sits geproduceerd, van ontwerp, naar het laten maken van drukblokken en het afdrukken van katoen in de werkplaats.

Deze avond kunt u live de première bijwonen van de nieuwste documentaire van Theodoor Adriaans in zijn serie Community Dressing. Na afloop van de vertoning van de documentaire, is er de gelegenheid om met Theodoor Adriaans en Gieneke Arnolli in gesprek te gaan.

Locatie            De Katoendrukkerij in de Volmolen, Plantsoen Noord 2, 3811 GH Amersfoort                 

Datum/tijd      vrijdag 1 april, 19:30 – 21:00 uur

Toegang          € 10,00

 Reserveren via info@dekatoendrukkerij.nl

Voor meer informatie en inschrijven, kijkt u op de website in het programma van de Katoendrukkerij:www.dekatoendrukkerij.nl/programma

Méér informatie en foto’s: Nathalie Cassée, info@dekatoendrukkerij.nl / 06-12526099

 

 


Deze activiteit is al geweest

Externe organisatie

Deze activiteit wordt niet door Power georganiseerd, maar staat wel op onze kalender en in onze overzichten omdat we van mening zijn dat dit de Power deelnemers mogelijk zal aanspreken. Power Amersfoort heeft geen invloed op het programma en heeft geen verantwoordelijkheid bij de uitvoering van deze activiteit.
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen