Presentatie: De kracht van aanraking


Datum/Tijd: ma 24 september 2018, 10:30

Door: Frank van den Essenburg, massagetherapeut     www.umoyahealth.nl

Datum :            Maandag 24 september
Tijd      :            10.30 uur

Plaats  :            Stadsring 244 Amersfoort

Kosten:            € 6,00 incl. thee of koffie, contant af te rekenen

Aanmelden:     Ali de Ridder, ali_de_ridder@hotmail.com

Aanraken mag……

Bewust aanraken met aandacht is een universele taal, waar je eigenlijk geen woorden voor nodig hebt. Je maakt contact met iemand. Iemand anders aanraken of zelf aangeraakt worden kan ook als heel ongemakkelijk gevoeld worden. St. Franciscus noemde zijn lichaam: “broeder ezel” en een vriend van mij, met veel lage rugpijnklachten , vindt dat zijn lichaam gewoon moet doen wat hij wil. Hoe anders is het als je de enorme rijkdom van een massage durft te ervaren.

In deze presentatie zal ik het hebben over aanraken, wat massage kan betekenen en een demonstratie verzorgen waarbij jezelf mag ervaren hoe waardevol het is om aan te raken en aangeraakt te worden.

——————————————————————————————

Ervaring Didi van der Hoeven, POWER deelnemer:

Op verzoek van POWER heb ik een afspraak gemaakt met Frank van den Essenburg om te ervaren wat een massage van Frank met je kan doen.

Toen ik naar de afspraak ging voelde ik een lichte spanning die verdween toen Frank de deur opende. Ik voelde me meteen op mijn gemak door zijn vriendelijke en open manier van welkom heten.
Frank vertelde over de soorten massages die hij geeft en de holistische zienswijze die hij hanteert en ik kreeg voldoende ruimte mijn wensen duidelijk maken. Daarbij gaf hij aan dat ik vrij ben om te kiezen hoe ik op de massagetafel wil gaan, met of zonder bovenkleding.
Dat ik de keuze had gaf mij een vertrouwd en veilig gevoel.

Het was een bijzondere ervaring om de warmte en de aanraking te voelen en wat het met mij deed. Overall was ik volkomen ontspannen en voelde een prettige openheid en ruimte in mijn hoofd, hals en schouders.

Ik wens een ieder een massage van Frank toe om te ervaren wat de aanrakingen tijdens de massage met je doen en om in een staat van ontspannenheid te geraken. Frank biedt je een warm en open contact en een veilige omgeving waarin je de massage kan ondergaan.


Deze activiteit is al geweest
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen