Rietveldwandeling, VOL


Deze activiteit is volgeboekt
Datum/Tijd: wo 5 juni 2019, 09:30 - 16:00

Wie gaat er mee naar Utrecht om het spoor van Gerrit Rietveld te volgen?

In Utrecht werd in 2017 (het Stijljaar) een speciale Rietveld-wandeling, lengte 5 km, gelanceerd. Een route langs de hoogtepunten uit het werk van Rietveld.

We combineren de wandeling met een rondleiding in het Rietveld-Schröderhuis, ontworpen in 1924 in opdracht van Truus Schröder-Schräder en bewoond tot 1985. Het huis is niet alleen ontworpen door Rietveld, maar ook door hem ingericht met eigen ontwerpen. Een architectonisch hoogtepunt van De Stijl, nu onderdeel van het Centraal Museum.

Het Plan

We verzamelen om 09.30 uur op station Amersfoort en nemen de trein van 09.40 uur naar Utrecht CS. Vandaar lopen we in ongeveer 25 minuten naar het Centraal Museum waar we starten in het museumcafé met koffie/thee. Daarna wandelen we in zo’n 50 minuten het eerste deel van de route naar het Rietveld-Schröderhuis aan de Prins Hendriklaan. Daar bekijken we een documentaire waarin Rietveld en Schröder vertellen over hun ontmoeting, de bouw van het huis en hoe het was om erin te wonen.

Om 12.00 uur start onze rondleiding van ongeveer een uur. We bekijken het huis en de gids vertelt ons allerlei weetjes over het gebouw en de slimme keuzes die Rietveld maakte.

Na de rondleiding vervolgen we de wandelroute en lopen tenslotte langs de Kromme Rijn terug. Omstreeks 13.45 uur zijn we weer bij het Centraal Museum. Voor de liefhebbers sluiten we af met een lunch bij KEEK, Twijnstraat 23. Rond 15.00 uur wandelen we in ongeveer 20 minuten naar het station en nemen de trein naar Amersfoort.

Tot slot:

  • Wil je op eigen gelegenheid naar het Centraal Museum, laat dat dan even weten en zorg dat je er om 10.20 uur bent.
  • Vanwege de planning en het niet beschikbaar zijn van een lunchlocatie rond het middaguur, houden we een late lunchstop. Neem daarom zo nodig een boterhammetje mee voor onderweg.
  • Schroom niet om te bellen of te mailen als je vragen hebt of iets wilt overleggen. Zie hieronder voor het telefoonnr. of emailadres van Bertien Houwing.

De rondleiding kost € 7,50 p.p. Die betaal je via de website (Ideal) tijdens het aanmelden.
Overige kosten: Museumjaarkaart + toeslag van € 3; zonder Museumjaarkaart: € 15; Reiskosten, koffie en lunch: voor eigen rekening.
Geef in het aanmeldingsformulier bij Opmerkingen s.v.p. aan of je met de groep meereist vanaf station Amersfoort én of je mee luncht.

Organisatie en begeleiding: Bertien Houwing  (a.houwing@casema.nl)

Mocht het overboekt zijn, geef je dan op voor een een plekje op de wachtlijst via het emailadres van Bertien Houwing. Ook graag afmelden bij Bertien, a.houwing@casema.nl.


Deze activiteit is al geweest
Deze activiteit is volgeboekt
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen