Rondtour Naarden-Vesting 2020, AFGELASTDatum/Tijd: di 26 mei 2020, 10:00 - 16:30

 

Op veler verzoek organiseren we dit jaar weer een Tour Naarden-Vesting, net als in voorafgaande jaren. Het maximum aantal deelnemers aan deze tour bedraagt 15. Het programma ziet er als volgt uit:

  • We verzamelen om 10.00 uur op parkeerplaats De Nieuwe Molen, Westwalstraat, 1411 PC Naarden-Vesting.
  • Allereerst gaan we naar het Oude Stadhuis van Naarden uit 1609 in Hollands Renaissancistische stijl. Exclusief voor POWER Amersfoort zal Niels Udo ons rondleiden door het oude stadhuis en er een aantal wetenswaardigheden over vertellen.
  • Daarna begeven we ons naar de overkant, naar de Grote of  Sint-Vitus Kerk voor het bezichtigen van de unieke tongewelf schilderingen uit het begin van de 16 eeuw. Tevens zijn er tal van muurschilderingen uit de 15e en 16e eeuw te bewonderen. Hier vindt een rondleiding onder leiding van een gids plaats van een uur.

Vervolgens lunchen we rond 12.30-12.45 uur in eetcafé Het Hert, Cattenhagestraat 12, Naarden-Vesting.

Hieruit vertrekken we naar het  Nederlands VestingMuseum, waar we tegen 13.45-14.00 uur arriveren. Hier zullen verschillende activiteiten plaatsvinden:

  • Allereerst een rondvaart op de binnenste vestinggracht van Naarden-Vesting. Deze rondvaart zal ongeveer een uur duren.

  • Daarna bezoeken we de tentoonstelling  Napoleon, “Vive L’Empereur”.  Deze tentoonstelling omvat foto’s gemaakt in 1858 van Veteranen van de Napoleontische Oorlogen (o.m. De Slag bij Waterloo). Hoogbejaarde veteranen, op dat moment gekleed in het uniform dat ze tijdens deze oorlogen hebben gedragen . Een deel van deze foto’s is digitaal ingekleurd. Verder is op de tentoonstelling een afgietsel te zien van het dodenmaster van Napoleon gemaakt na zijn overlijden op Sint-Helena in 1821.
  •  Vervolgens is er koffie/thee met gebak in de kantine van het museum.
  • Ter afsluiting vindt er een optreden plaats van de kanonniers van het Derde Bataljon Artillerie Nationale Militie (Kanonnierscompagnie NVM) voor de deelnemers van POWER Amersfoort. De kanonnierscompagnie zal u terugvoeren in de tijd en wel naar het jaar 1815, het jaar dat het toen kersverse Verenigd Koninkrijk der Nederlanden onder de soevereiniteit van koning Willem I werd gegrondvest maar ook het jaar van de Slag bij Waterloo. De kanonniers zullen hun kanonnen laten bulderen voor Koning en Vaderland!

Rond 16.30 uur zal het programma afgelopen zijn.

De prijs van € 22,50 omvat de kosten van de rondleiding in de Grote Kerk, het bezoek aan het Oude Stadhuis, de rondvaart in de Vestinggracht, het bezoek aan de tentoonstelling Veteranen van Napoleon, koffie/thee met gebak ‘s-middags, het optreden van de kanonniers en een kleine attentie voor Niels Udo, de schipper en de kanonniers voor hun vrijwillige bijdrage. Dit bedrag is exclusief de lunch bij eetcafé Het Hert en de entree van het Museum (vergeet dus niet je Museumkaart mee te nemen!)

Om het bedrag voor de bijdrage zo laag mogelijk te houden, is het minimum aantal deelnemers gesteld op 12.

De begeleider van dit evenement is Wil Reijs. Indien dit evenement is volgeboekt, kan men een email sturen naar wil.reijs@telfortglasvezel.nl voor plaatsing op de reservelijst. In verband met de afspraken met de rondleiders en de horeca is de uiterste inschrijfdatum 11 mei 2020.

 


Deze activiteit is al geweest
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen