Sterrenkunde voor beginnersDatum/Tijd: di 30 november 2021, 14:00 - 16:00

Lezing door Jan van Asselt in het Boekhuis, Zonnehof te Amersfoort

De lezing sterrenkunde voor beginners vereist, zoals de titel al doet vermoeden, geen voorkennis op dit gebied.

In de lezing wordt ons eigen zonnestelsel onder de loep genomen: we kijken naar allerlei hemellichamen die rond onze “eigen” ster, de zon, draaien. Zo komen planeten, manen, kometen, meteorieten en het noorderlicht aan de orde.

Na de pauze steken we over naar andere zonnestelsels en kijken hoe deze in het grote geheel zijn ondergebracht. Dan komen o.a. de nevels waaruit sterren ontstaan en melkwegstelsels aan bod.

Door het grote aantal telescopen en astronomiesatellieten op en rond de aarde is een enorme hoeveelheid prachtig (beeld)materiaal beschikbaar. Voor iedereen, die iets meer wil weten over de mysterieuze wereld buiten onze aarde, het advies: geef je op voor deze lezing.

Mijn naam is Jan van Asselt. Vanaf mijn vroegste jeugd heb ik al interesse in de mysterieuze wereld van de sterren. Ondanks dat ik daar niet mijn beroep van heb gemaakt, ben ik de ontwikkelingen toch altijd blijven volgen.
De eerste jaren van mijn arbeidzame leven heb ik op een laboratorium gewerkt, maar daarna ben ik overgestapt naar het (middelbaar) onderwijs als docent exacte vakken. Deze vakken komen goed van pas in de astronomie.
Na mijn pensionering in 2010 ben ik lezingen en gastlessen over dit onderwerp gaan geven, vooral op basisscholen voor de groepen 5 tot en met 8

Datum en aanvangstijd: 30 november 2021, 14.00 uur
Lokatie: Het Boekhuis, Zonnehof 12, 3811 ND Amersfoort

Toegang: Corona QR-code of negatieve testuitslag van max 24 uur oud

Kosten € 6,00

Voor vragen kun je terecht bij Walter Gerritsen, cultuur@power-amersfoort.nl.

Aanmelden via het aanmeldformulier hieronder.

 


Deze activiteit is al geweest
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen