Taoïsme en de Tao Te Tjing, VOLDatum/Tijd: di 18 augustus 2020, 15:00 - 17:00

Roeland Schweitzer kunstenaar, trainer en auteur geeft interactieve lezingen over het Taoïsme en de Tao Te Tjing. De Tao Te Tjing wordt gerekend tot de hoogtepunten van de wereldliteratuur. Je kunt het ook lezen als het oudste management boek ter wereld, maar vooral gaat het over de weg naar binnen, de weg die geen weg is.

Wat heeft het oude Chinese Taoïsme ons vandaag de dag nog te bieden? Heel veel. Van duurzaam leven, tot burn out preventie. Van non-dualisme tot bescheidenheid. Verbonden met het grote geheel, de natuur.

Roeland deelt met ons zijn kennis over Taoïsme. In het Taoïsme blijken de paradoxen als vrolijk gekleurde ballen over elkaar te rollen. Universele wijsheid, het niet oordelen, de bescheidenheid, de eenvoud, de humor, de meditatieve kant, de leerschool, de weg naar de natuur, de verbinding. Voor buitenstaanders vormt het, in combinatie met het tegengestelde Confucianisme, een raadsel.

In 2003 begon de Tao reis van Roeland. In 2019 leidde deze reis tot het verschijnen van de Tao Te Tjing voor kinderen, het  boek over vrede en vreugde, gebaseerd op de oorspronkelijke tekst van ‘het boek (tjing) over de Tao en de innerlijke kracht (Te)’. Roeland heeft zijn Tao project ondergebracht op  de website www.tekensvanleven.nl.

De lezing van Roeland is interactief, samen op reis in de wereld van Tao. Aan de hand van vragen en antwoorden ontrolt het verhaal zich. Zo is iedere bijeenkomst levendig en sluit optimaal aan bij de belevingswereld van de aanwezigen. We bespreken een paar van de 81 teksten uit de Tao Te Tjing. Je krijgt uitleg van de hoofdbegrippen en thema’s van het Taoïsme, het historisch kader, dwarsverbanden en de speelsheid die dit uiteindelijk oplevert. Minimum aantal deelnemers is 15 !

De lezing vindt plaats in:
Het Vlinderhuys, Barchman Wuytierslaan 51, 3819AB Amersfoort van 15.00 uur tot 17.00 uur, met pauze. Inloop vanaf 14.30 uur.

CORONA: In de Grote Zaal kunnen de 1,5 meter CORONA regels gevolgd worden. Ramen en grote buitendeuren zullen openstaan. Bijwonen van de activiteit valt onder je eigen verantwoordelijkheid. Bij corona-achtige klachten niet komen. Mogelijkerwijs kan ivm corona geen koffie en thee geschonken worden. Geadviseerd wordt een eigen flesje water mee te nemen.

                    


Deze activiteit is al geweest
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen