Thema SAMEN OUDER WORDEN bij Bibliotheek Eemland (Extern)


Datum/Tijd: wo 16 november 2022, 19:00 - 21:30

Het gaat om: de Tegenlicht Meet-up 033 in het Eemhuis. Om 19 uur kijken we terug naar de TV-uitzending www.vpro.nl/programmas/tegenlicht/kijk/afleveringen/2022-2023/samen-grijs-worden.html.
Aansluitend is er een gesprek met de gasten en discussie met de aanwezigen.

Voor de bijeenkomst worden altijd drie gasten met verschillende ‘ingangen/expertises’ uitgenodigd.

Info over de Tegenlicht uitzending, met een accent op wonen:
Als we zo doorgaan is in 2040 een derde van de bevolking grijs, zorgbehoevend en op zoek naar een passende woonvorm. Verwacht wordt dat over het hele land, honderden bejaardentehuizen zullen sluiten. De huidige generatie ouderen zal zich niet laten wegstoppen in grote centra aan de rand van de stad. Overal in het land worden kant en klare mantelzorgwoningen in tuinen getakeld als alternatief voor het oude bejaardenhuis en ontstaan alternatieven hoe we beter en langer thuis kunnen wonen.

VPRO Tegenlicht gaat op zoek naar denkers en doeners die niet wegduiken voor de grijze golf van morgen, die alternatieve woonvormen bedenken en onderzoeken hoe technologie mensen kan helpen om langer zelfstandig te wonen.

AANMELDEN kan via www.bibliotheekeemland.nl/Actueel/agenda/tegenlicht-meet-up-033—samen-grijs-worden.html

 

 


Deze activiteit is al geweest

Externe organisatie

Deze activiteit wordt niet door Power georganiseerd, maar staat wel op onze kalender en in onze overzichten omdat we van mening zijn dat dit de Power deelnemers mogelijk zal aanspreken. Power Amersfoort heeft geen invloed op het programma en heeft geen verantwoordelijkheid bij de uitvoering van deze activiteit.
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen