Tour Naarden Vesting 2019, VOL


Deze activiteit is volgeboekt
Datum/Tijd: vr 10 mei 2019, 10:30 - 17:00

Op veler verzoek organiseren we dit jaar weer een Tour Naarden Vesting, net als in 2016 en 2017. Het maximum aantal deelnemers voor deze tour bedraagt 15 personen. Het programma ziet er als volgt uit:

 • We verzamelen om 10.30 uur op parkeerplaats De Nieuwe Molen, Westwalstraat, 1411 PC Naarden-Vesting.
 • Allereerst gaan we naar de Grote of Sint-Vitus Kerk voor het bezichtigen van de unieke tongewelf schilderingen uit het begin van de 16 eeuw. Tevens zijn er tal van muurschilderingen uit de 15e en 16e eeuw te bewonderen. Hier vindt een rondleiding  plaats  onder leiding van een gids van een uur.
 • Daarna begeven we ons naar de overkant naar het Oude Stadhuis uit 1609 in Hollands Renaissancistische stijl. Exclusief voor POWER Amersfoort zal Niels Udo ons rondleiden door het oude stadhuis en er een aantal wetenswaardigheden over vertellen.
 • Vervolgens lunchen we rond 12.45 uur in restaurant Acquavite in Bastion Promers. Bij mooi weer lunchen we dan buiten tussen de wallen van de vesting.
 • Hieruit vertrekken we naar het Vestingmuseum Naarden, waar we tegen 14.00 uur arriveren. Hier zullen verschillende activiteiten plaatsvinden:
  • allereerst een rondvaart op de binnenste vestinggracht van Naarden Vesting. Deze rondvaart zal ongeveer een uur duren.
  • Vervolgens koffie/thee met gebak in de vernieuwde kantine van het museum. Voor belangstellenden kan er eventueel een korte rondleiding door het museum worden georganiseerd.
  • Ter afsluiting een optreden van de 1e Kanonnierscompagnie van het 1e Bataljon Artillerie Nationale Militie (Kanonnierscompagnie NVM) voor de deelnemers van POWER Amersfoort.  De kanonnierscompagnie zal u terugvoeren in de tijd en wel naar het jaar 1826, de tijd van het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden onder de soevereiniteit van koning Willem I. De compagnie zal haar kanonnen doen bulderen ter ere van het bezoek van POWER Amersfoort!

 • Rond 16.15 uur zal het programma afgelopen zijn.

De prijs van € 25,- omvat de kosten van de rondleiding in de Grote Kerk , de rondvaart in de Vestinggracht, koffie/thee met gebak ‘s-middags, het optreden van de kanonniers en een kleine attentie voor de gidsen, schipper en kanonniers voor hun vrijwillige bijdrage. Dit bedrag is exclusief de lunch bij restaurant Acquavite en  de entree van het Museum (vergeet dus niet de Museumkaart mee te nemen!)

Om het bedrag voor de bijdrage zo laag mogelijk te houden, is het minimum aantal deelnemers gesteld op 12 deelnemers.


Deze activiteit is al geweest
Deze activiteit is volgeboekt
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen