Voorstelling “Wijkende Tijd” door Teatro Obstinato


Datum/Tijd: zo 29 september 2019, 14:30 - 16:30

Zaterdag 28 september om 20 uur en zondag 29 september om 14.30 uur spelen wij opnieuw onze voorstelling “Wijkende Tijd” in Theater De Instee, Zuidsingel 45-A, 3811 HC Amersfoort. Toegangsprijs € 10. Het is een Tragikomisch maskerspel over ouder worden. Aan het eind van de voorstelling gaan we onder het genot van een glaasje een luchtige dialoog aan met het publiek over het thema “Ouder worden”.

De mens komt onbevangen op de wereld, leert zijn of haar rol in het leven en speelt deze rol in het dagelijkse spel. Deze rol kan in de loop van de tijd veranderen, maar verandert zeker als de jaren gaan tellen. Naarmate de tijd vordert ontstaan er meer en meer herinneringen, ‘die wonen op het zuidelijk halfrond van je brein in een vissersdorpje waar ze geen telefoon hebben’. De oude passies doven uit, ‘ook al vind je ze mooi’ en de mens moet een nieuwe invulling voor het dagelijkse spel zoeken ‘in de wijkende tijd van zijn begin’. Het begint met dromen, ‘dromen van vliegen zoals het hoort, dat wil zeggen vanzelf’. Uiteindelijk wordt de nieuwe invulling  meestal gevonden.

Teatro Obstinato heeft in eigen beheer een scenario geschreven over ouder worden. Naar aanleiding van dit scenario zijn er door de spelers zelf maskers gemaakt, die in dit spel gebruikt worden. De rollen zijn verdeeld onder de beschikbare spelers, rekening houdend met hun mogelijkheden. Al repeterend zijn de karakters met hun tragische en komische kanten en hun onderlinge verhoudingen verder uitgewerkt. Het spel wordt ondersteund door levende muziek, die een belangrijke bijdrage levert aan de sfeer van de voorstelling.

Er is een nieuwe website: teatro-obstinato.nl. U kunt zich op deze website aanmelden om onze nieuwsbrieven te ontvangen.

U kunt reserveren voor de theatervoorstellingen door te bellen of te mailen naar:
Mariël Storm, Jelte59@gmail.com, 0613789606  of  Joop Cillessen, Joopcillessen@gmail.com,  0620092176.
U kunt eventueel vooraf betalen door € 10 over te maken met de vermelding “zaterdag” of “zondag” op Stichting Teatro Obstinato NL04INGB0005993869.

Vriendelijke groet,

Joop Cillessen en Mariël Storm namens Teatro Obstinato

 

 


Deze activiteit is al geweest

Externe organisatie

Deze activiteit wordt niet door Power georganiseerd, maar staat wel op onze kalender en in onze overzichten omdat we van mening zijn dat dit de Power deelnemers mogelijk zal aanspreken. Power Amersfoort heeft geen invloed op het programma en heeft geen verantwoordelijkheid bij de uitvoering van deze activiteit.
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen