Vrolijk Voorjaarsconcert (EXTERN)


Datum/Tijd: ma 4 april 2022, 10:30 - 11:30

Pianist Wouter Harbers geeft maandelijks een koffieconcert in de Xaveriuskerk, hartje Amersfoort. Maandagochtend 4 april is het een vrolijk concert rondom het thema ‘Lentekriebels…’

 

 

 

Welke muziek past daar het best bij?

 

(Manschot Grafimedia)

Samen met trompettist Maurice van Dijk laat Wouter u vele soorten feestelijke muziek horen! Beide musici gebruiken hiervoor vier instrumenten: vleugel, orgel, trompet & bügel!

Het concert begint in hartje Londen, met een opgewekte Trumpet Tune van ruim drie eeuwen geleden (Purcell). Daarna naar Duitsland, voor een vrolijk lentelied van Mendelssohn (Frühlingslied). En we sluiten dit blokje af met een spetterend orgelstuk van Bach: zijn Dorische toccata.

In Italië schijnt altijd de zon: dat hoort u in een vrolijk concerto van Vivaldi! En in de Parijse zon doen we tijdens het koffieconcert even onze ogen dicht met Faurés prachtige ‘Après un rêve’.

Daarna gaan we het museum in, met een selectie uit Moussorgsky’s Schilderijententoonstelling, die eindigt bij “De Poort van Kiev”. Hierbij staan we natuurlijk stil bij de situatie in Oekraïne…

We sluiten het programma hoopvol af met Elgars fantastische “Land of Hope and Glory”!

Locatie:           Sint Franciscus Xaveriuskerk, Het Zand 29, 3811GB Amersfoort

Tijden:            Maandagochtend, 4 april 2022  – Koffie vanaf 10:00 uur

                          Het concert begint om 10:30 uur en duurt ongeveer een uur. Beide musici vertellen tijdens het concert graag meer over de muziek zodat deze echt tot leven komt.

Entree:            17,50 euro (incl. koffie) 

Komt u meegenieten?

Tickets via www.koffieconcerten.nl.

 


Deze activiteit is al geweest

Externe organisatie

Deze activiteit wordt niet door Power georganiseerd, maar staat wel op onze kalender en in onze overzichten omdat we van mening zijn dat dit de Power deelnemers mogelijk zal aanspreken. Power Amersfoort heeft geen invloed op het programma en heeft geen verantwoordelijkheid bij de uitvoering van deze activiteit.
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen