Waar staan we na 75 jaar vrijheid?


Datum/Tijd: wo 11 maart 2020, 19:00 - 22:00

Waar staan we na 75 jaar vrijheid?

Na de oorlog zou het anders worden. Wederopbouw, vernieuwing en doorbraak stonden centraal. Vrijheid was een kerngedachte, maar niet iedereen dacht daar hetzelfde over. Al snel was het maatschappelijk debat gepolariseerd door de oorlog in Indonesië en de Koude Oorlog. Ook heerste er angst voor een Derde Wereldoorlog. Hoe heeft zich dit alles de afgelopen 75 jaar ontwikkeld?

Op 11 maart organiseert de Volksuniversiteit Amersfoort een avond waarin deze ontwikkelingen centraal staan. Socioloog Jolande Withuis, onder meer auteur van het boek Raadselvader, wordt geïnterviewd door avondvoorzitter Nico Postma. Daarna is er ruimte voor interactie over het thema, waarbij de relatie met bestuur en politiek aan bod komt. Hiervoor zijn ook enkele raadsleden uitgenodigd. Cabaretier Patrick Nederkoorn geeft een reflectie op de avond.

datum:                     11 maart 2020
locatie:                     St Aegtenkapel, Het Zand 37 Amersfoort
kosten:                     € 10,-

aanmelding:          www.vuamersfoort.nl/verdieping-en-dialoog

19.00 zaal open
19.30 interview Jolande Withuis, interactie
20.30 pauze
21.00 interactie
21.30 Patrick Nederkoorn
22.00 afsluiting en drankje

Deze avond is georganiseerd in samenwerking met de raadsgriffie van Amersfoort, in het kader van 75 jaar Vrijheid.

Jolande Withuis werkte jarenlang als wetenschappelijk docent en onderzoeker, onder meer bij het NIOD. Ze schreef verschillende boeken over de Tweede Wereldoorlog en de nasleep daarvan. In 2018 verscheen haar autobiografische boek Raadselvader – Kind van de Koude Oorlog over haar vader en de invloed van zijn communistische opvoeding.

Patrick Nederkoorn is cabaretier en theatermaker. Hij studeerde politicologie en theologie en ging daarna naar de theateracademie. Tot 2014 was hij raadslid en fractievoorzitter in Amersfoort. Zijn politieke ervaringen vormen een inspiratiebron voor de voorstelling Ik betreur de ophef.

Nico Postma is directeur van Bureau voor Overheidscommunicatie/Bureau voor Zorgcommunicatie.

 

 


Deze activiteit is al geweest

Externe organisatie

Deze activiteit wordt niet door Power georganiseerd, maar staat wel op onze kalender en in onze overzichten omdat we van mening zijn dat dit de Power deelnemers mogelijk zal aanspreken. Power Amersfoort heeft geen invloed op het programma en heeft geen verantwoordelijkheid bij de uitvoering van deze activiteit.
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen