Waarheid of overtuiging? (EXTERN)


Datum/Tijd: ma 23 mei 2022, 20:00 - 22:00

Onze hersenen bedriegen ons. Of spelen een spelletje met ons. Dat toont inleider Henk ten Hoopen aan in Zincafé van 23 mei. Onze waarnemingen zijn veelal niet juist, betoogt hij, en iedereen neemt de dingen op zijn eigen manier waar. Er komt zoveel informatie bij ons binnen dat we niet alles bewust waarnemen. Onze hersenen zijn daartoe niet in staat. We filteren elk moment de info die we zien: een kwestie van focussen of negeren. Ook dingen die gezegd worden, horen we soms volkomen anders dan de werkelijkheid. Ten Hoopen toont het allemaal aan met voorbeelden van beeld en gesproken tekst. En zoals het is met onze waarnemingen, zo is het ook met ons denken, met het trekken van conclusies, met het vormen van een mening. We baseren ons op onze waarnemingen, op onze ervaringen en op de omgeving waarin we leven. In zijn inleiding zal Ten Hoopen aannemelijk maken dat onze waarheden net zo onjuist kunnen zijn als onze fysieke waarnemingen.

Een ander onderdeel van ten Hoopens presentatie betreft het besluitvormingsproces. Hoe nemen we beslissingen? Hoe kom je tot keuzes? Het sociaal gedrag speelt hierbij een grotere rol dan u denkt. Waarom geloven we fakenieuws? Hoe ontmaskeren we complottheorieën? Hoe ervaren we cultuurverschillen?

Henk ten Hoopen werkt als zelfstandig personal coach voor managers. Hij heeft diverse publicaties en lezingen op zijn naam op het gebied van kustwaterbouw, scheepvaart, menselijk gedrag en coaching.

Zincafé Leusden
Plaats:  Theater de TUIN,  de Smidse 1B, Leusden
Datum: Maandag 23 mei 2022
Tijd:      20.00 – 22.00 uur, Inloop: vanaf 19.30 uur

Aanmelden via: www.zincafe.nl
U meldt zich aan door € 5.00 per bezoeker over te maken op banknummer NL08 RABO 0310 6202 95 t.n.v. Raad van Kerken, Leusden onder vermelding van ZINCAFE 2305, uw naam en het aantal bezoekers. Late beslissers kunnen met pin betalen aan de zaal. Houd er rekening mee dat de zaal VOL kan zijn. Zincafé biedt u bij het begin als welkom een gratis koffie of thee aan. (andere consumpties zijn voor eigen rekening).

 


Deze activiteit is al geweest

Externe organisatie

Deze activiteit wordt niet door Power georganiseerd, maar staat wel op onze kalender en in onze overzichten omdat we van mening zijn dat dit de Power deelnemers mogelijk zal aanspreken. Power Amersfoort heeft geen invloed op het programma en heeft geen verantwoordelijkheid bij de uitvoering van deze activiteit.
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen