Waarom helpt een potje bingo niet tegen eenzaamheid?


Datum/Tijd: di 11 september 2018, 00:00

Hoi !
Terwijl het zomerse weer voorlopig nog even aanhoudt, NASA een ruimtesonde naar de zon stuurt en de meteorenzwerm door bewolking toch een beetje tegenviel, staat er óók een nieuw collegejaar voor de deur. En dat betekent volop nieuwe kansen om vanuit een nachtclub colleges te volgen van top-wetenschappers en dat allemaal met een biertje in je hand. Met andere woorden: seizoen 6 van de Universiteit van Nederland komt eraan! 

Op 11 september betekent dit dat je vanuit de wetenschap hoort hoe je zo vitaal mogelijk oud kunt worden. Want hoewel iedereen oud wil worden, wil niemand het ook echt zijn. Waarom helpt een potje bingo niet tegen eenzaamheid? Waarom je als 80-jarige nog altijd wekelijks een sportschool moeten bezoeken? En, houd je vast, waarom is het de normaalste zaak van de wereld dat je opa en oma nog gewoon seks hebben? Je hoort het op dinsdag 11 september.

Een dag later zijn de deuren van Club AIR opnieuw geopend. Dan wil ik het met je hebben over Big Data. “Ja hoor, lekker abstract” hoor ik je denken. En dat is het ook, maar daar gaat de wetenschap hopelijk wat verandering in brengen. Want wat is er nou zo ‘big’ aan Big Data? En hoe kan het dat een algoritme het nieuws schrijft terwijl slimme ruitenwissers voor een persoonlijk weerbericht kunnen zorgen dat een stuk accurater is dan Buienradar? Kortom: welke rol speelt Big Data straks in jou dagelijks leven? Op 12 september krijg je het allemaal te horen.

Denk je nu: “Top, daar wil ik bij zijn”? Scroll even naar beneden, klik op de juiste knop en haal je kaartjes. En … omdat het de allereerste opnames van het seizoen zijn, kun je gebruik maken van de kortingscode KICKOFF die je ook nog eens 50 procent korting geeft. Dat zijn toch weer twee biertjes extra na afloop!

Tot dan!

Groetjes,
Dorien
Eindredacteur Universiteit van Nederland,  info@universiteitvannederland.nl

Eeuwige Jeugd?
11 september
Iedereen wil oud worden, maar niemand wil het zijn. Hoe word je volgens de wetenschap zo vitaal mogelijk oud?

Met: Prof. dr. Theo van Tilburg (Vrije Universiteit), prof. dr. Luc van Loon (Universiteit Maastricht), dr. Rens Brankaert (TU Eindhoven), dr. Tineke Roelofs (Tilburg University), dr. David van Bodegom (Universiteit Leiden).

Reserveer hier je kaarten!

Big Data
12 september
Wat is er nou zo ‘Big’ aan ‘Big Data’ en hoe beïnvloedt het ons dagelijks leven?

Met: Dr. Djoerd Hiemstra (Universiteit Twente), mr. dr. Marlies van Eck (Universiteit Leiden), prof. dr. Floortje Scheepers (UMC Utrecht), Hille van der Kaa (Tilburg University), prof. dr. ir. Wilco Hazeleger (Wageningen University).

Reserveer hier je kaarten!


Deze activiteit is al geweest

Externe organisatie

Deze activiteit wordt niet door Power georganiseerd, maar staat wel op onze kalender en in onze overzichten omdat we van mening zijn dat dit de Power deelnemers mogelijk zal aanspreken. Power Amersfoort heeft geen invloed op het programma en heeft geen verantwoordelijkheid bij de uitvoering van deze activiteit.
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen