Corona- Korte Wandeling Het Laakse Pad VOL


Deze activiteit is volgeboekt
Datum/Tijd: di 9 juni 2020, 10:00 - 12:00

De eerste korte wandeling in Corona tijd is dicht bij huis. Het is een verkorte versie van het Klompenpad het Laakse Pad en we wandelen hier op het landgoed Hoevelaken. Door enkele percelen samen te voegen, ontstond het landgoed in zijn huidige vorm, ongeveer 3 km lang en slechts 375 m breed. Dwars door het landgoed loopt een zandrug, door inklinking is het veen in de loop der jaren gezakt zodat de zandrug daar nu bovenuit steekt. Een deel van het landgoed wordt gekenmerkt door een slagenlandschap; door systematische ontginningen zijn er smalle, lange kavels ontstaan van soms anderhalve kilometer lengte gescheiden door sloten.

Al in 1402 wordt de heerlijkheid Hoevelaken vermeld als leen van de Gelderse hertogen. In 1410 is er sprake van een kasteel op het landgoed. Het huidige landhuis stamt uit 1926. In dat jaar werd het in opdracht van de toenmalige eigenaar van het landgoed, dr. C.J.K. van Aalst, president van de Nederlandsche Handel-Maatschappij, gebouwd door architect M.A. van Nieukerken. Het park werd in 1927 in landschapstijl ingericht door Pieter Wattez (1871-1953). Er kwam een grote waterpartij en een klein sterrenbos, zoals toen in de mode was. Het Gelders Landschap is nu eigenaar van het landgoed.

We starten stipt om 10.00 uur.

Verzamelpunt en startplaats is het parkeerterrein aan de kruising Kerkepad /Kleinhovenweg in Hoevelaken.  Dit is gelegen tussen het Sportpark Kleinhoven en Begraafplaats Hoevelaken.

Begeleider: Wil Reijs.

NB 1.In verband met de corona-maatregelen lopen we maar met z’n zessen en houden we uiteraard anderhalve meter afstand van elkaar. Ben je verkouden, ga dan niet mee. Zie verder de spelregels: www.power-amersfoort.nl/2020/05/16/wandelen-in-corona-tijd/

NB 2. We willen iedereen de gelegenheid bieden mee te wandelen. Wees daarom terughoudend en geef je alleen voor meerdere wandelingen op als er een paar dagen van te voren nog plaats is.

Opgeven alleen via het aanmeldingsformulier hieronder.

Mocht deze wandeling zijn volgeboekt en wil je op de reservelijst komen, mail dan je naam en telefoonnummer naar wilreijs@outlook.com.
Wil je je afmelden voor deze wandeling mail dat dan naar ditzelfde adres of als het vlak voor vertrek is, bel dan naar 06-5133 8832.

 


Deze activiteit is al geweest
Deze activiteit is volgeboekt
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen