Wijnproeverij, VOL


Deze activiteit is volgeboekt
Datum/Tijd: zo 8 december 2019, 15:00 - 17:00

In december gaan we naar Frankrijk met  de POWER Wijn Club en wel naar Zuid-Frankrijk: de Côtes du Rhône wijnstreek, qua grootte het derde wijngebied, na Bordeaux en Languedoc/Roussillon.

De Rhône wijnen weten je al snel te verleiden en bieden veel wat betreft prijs/kwaliteit. De rode Côtes du Rhône wijnen zijn heerlijke winterwijnen, die goed passen bij bijvoorbeeld een stoofpotje.
Hoewel de Rhône wijnen worden gekenmerkt door een aards karakter, is er wel een grote variëteit en dat komt vooral door de verschillende bodemsoorten die er te vinden te zijn in de Rhône wijnstreek. In het noorden van het Rhône wijngebied komen we met name de kwalitatieve toppers tegen; in het zuiden  zijn meer toegankelijke en al snel drinkbare wijnen te vinden in rood, wit, rosé en mousserend. Niettemin komen er ook enkele krachtpatsers uit het zuidelijke gebied zoals Chateauneuf-du-Pape en Gigondas.

Kortom, het Rhône wijngebied biedt voor elk wat wils.

De wijnproeverij  start om drie uur bij Wil & Thea, Winstongaarde 8, 3824 BZ in Amersfoort en wordt uiteraard verzorgd door onze vinoloog, Jan van der Veen. De prijs bedraagt € 17,50 p.p.

Het minimum aantal deelnemers voor deze wijnproeverij hebben we op tien gesteld; het maximum aantal deelnemers  bedraagt echter elf.  De vorige wijnproeverijen vielen goed in de smaak bij de POWER deelnemers, dus wees er snel bij!

Wanneer de activiteit vol is kun je op een wachtlijst geplaatst worden. Stuur dan een mailbericht naar: wilreijs@gmail.com.

Proost en tot 8 december!

Jan van der Veen
Wil Reijs & Thea Campagne

 


Deze activiteit is al geweest
Deze activiteit is volgeboekt
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen