WINTERREISE Schubert en liederen Duparc (Extern)


Datum/Tijd: za 17 december 2022, 16:00

Welkom op zaterdag 17 december om 16:00 bij Winterreise van Schubert en liederen van Duparc bij wijze van Kerstmatinée in de Mannenzaal, Westsingel 47.
Entrée: vrijwillige bijdrage.       Zaal open 15:30 uur.

Pianist Daniël Kool en bariton Bob Kauffmann geven de decembermaand glans met een liedrecital dat zijn wortels heeft in de 19e eeuwse romantiek.

De componisten Franz Schubert (1797 -1828) en Henry Duparc (1848 – 1933) zijn beiden vertegenwoordigers van de romantiek in de muziek.

Schubert stond aan het begin van de romantische periode maar voelde zich eerder een volgeling van de nog meer klassieke Beethoven, zijn oudere en alom bewonderde tijdgenoot. Zijn cyclus ‘Winterreise’, dat 24 liederen omvat, wordt algemeen en ook door Schubert zelf gezien als het hoogtepunt van zijn oeuvre. De diepste menselijke zielenroerselen van verlangen, liefde, eenzaamheid, heimwee, genot en de onvoorstelbaarheid van onze existentie komen erin tot uiting.

Duparc was één van de eerste liedcomponisten in Frankrijk. Hij liet zich aanvankelijk onder andere inspireren door het klankidioom van Wagner en hij ondervond zeker ook de invloed van zijn leermeester César Franck. Hij ontwikkelde een zeer eigen stijl, die de richting van het impressionisme en het modernisme inluidt. Hij maakte daarbij gebruik van gedichten van meest Franse grote dichters als Baudelaire. Zijn overgeleverde oeuvre is heel klein. Pas rond 1960 werd zijn werk herontdekt en sindsdien behoort met name zijn liedkunst (slechts 17 werken) tot de top van het genre volgens kenners!

Het programma van deze matinée zal bestaan uit zo’n 20 liederen van de Winterreise en 7 liederen van Duparc.

Daniël Kool studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam en won diverse muziekprijzen. Hij is vooral veelgevraagd als begeleider voor verschillende instrumenten en ensembles.

Bob Kauffmann startte op het Utrechts conservatorium als pianist, maar besloot na enkele jaren architect/ingenieur te worden. Sindsdien is hij ook gaan zingen en doet dat nu al bijna 50 jaar met hartstocht, waarbij hij regelmatig optreedt op zeer diverse locaties.

U KUNT VOORAF RESERVEREN VIA MOB. 06 16848907 (SMS, WHATSAPP OF BELLEN)

Wanneer: 17 december, 16:00, zaal open vanaf 15:30
Waar: Mannenzaal, Westsingel 47, Amersfoort
Prijs: Vrijwillige bijdrage

Reserveren: aan te raden: 06 16848907 (SMS, WHATSAPP OF BELLEN)

 

 


Deze activiteit is al geweest

Externe organisatie

Deze activiteit wordt niet door Power georganiseerd, maar staat wel op onze kalender en in onze overzichten omdat we van mening zijn dat dit de Power deelnemers mogelijk zal aanspreken. Power Amersfoort heeft geen invloed op het programma en heeft geen verantwoordelijkheid bij de uitvoering van deze activiteit.
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen