Zelf een MeetjeStad kastje bouwen


Datum/Tijd: wo 20 maart 2019, 14:00 - 17:00

Vorige maand hebben we met de projectleider “Smart Cities” van de gemeente Amersfoort een datawandeling gemaakt. Op de Hof hebben we toen kunnen zien dat daar een kastje hangt van MeetjeStad.

MeetjeStad is een project is een zogenaamd “Citizen science” project. Inwoners van Amersfoort en omgeving meten de temperatuur en luchtvochtigheid ieder kwartier en werken zo gezamenlijk aan meer inzicht in het weer, de verdeling van warmte in de stad en dragen zo bij aan meer kennis over de stad en het klimaat.

Je krijgt nu de kans ook met dit project mee te gaan doen! Voor Power wordt er nu een “bouwsessie” georganiseerd.

Tijdens een “bouwsessie” maak je (onder leiding van mensen van het project MeetjeStad) een meetkastje dat je aan je huis, je balkon, je schuur kunt vastmaken en dat ieder kwartier de luchtvochtigheid en de temperatuur meet en dit doorgeeft aan een centraal meetpunt. Deze gegevens worden dan zichtbaar gemaakt op de website:   http://www.meetjestad.net

Je gaat dus zelf solderen. Heb je dat nog nooit gedaan? Dan wordt het hoog tijd dat je dat een keer doet! Bij de War zijn voor bouwsessies al mensen aan tafel geweest tussen de 8 en 88 jaar en iedereen ging naar huis met een werkend kastje.

Deze sessie wordt georganiseerd door de gemeente Amersfoort, er is kans dat er ook ambtenaren van de gemeente aanwezig zijn om een kastje in elkaar te zetten.

Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar u.meijer@amersfoort.nl.
Meer weten? Ik hoor het graag, tammo@kleinestappen.nl !

Kosten: geen.

 


Deze activiteit is al geweest

Externe organisatie

Deze activiteit wordt niet door Power georganiseerd, maar staat wel op onze kalender en in onze overzichten omdat we van mening zijn dat dit de Power deelnemers mogelijk zal aanspreken. Power Amersfoort heeft geen invloed op het programma en heeft geen verantwoordelijkheid bij de uitvoering van deze activiteit.
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen