Boeken

Van Alain-Fournier tot Belle van Zuylen, 100 boeken besproken en 10 literaire opstellenEen nieuwe schatkamer voor literatuurliefhebbers. Wellicht iets voor POWER lezers? Er komt een tweede deel uit. De vormgeving van het boek is gelijk aan die van het vorige: een hardcover, met ditmaal 384 pagina’s. De prijs is slechts € 15. Deze eigen uitgave is uitsluitend te bestellen via voorinschrijving. Bestellers geven het gewenste aantal exemplaren op aan:c.m.boutkan@gmail.com. U ontvangt per e-mail de betaalinstructie en een afhaaladres in Leusden. De verschijningsdatum is waarschijnlijk september 2016.

Oud worden in de praktijk, Laat de omgeving het werk doen. Rudi Westendorp & David van Bodegom. Uitgeverij Atlas Contact, Amsterdam, 2015. Veel gezondheidsklachten, zoals hart- en vaatziektes, diabetes en versleten knieën, lijken onvermijdelijk maar ze komen voort uit onze leefstijl. En die leefstijl wordt gedicteerd door de omgeving. Door de mismatch tussen onze ‘oude ‘ genen – onze evolutionaire erfenis – en de moderne omgeving kunnen we geen weerstand bieden aan de voortdurende verleidingen om ons heen. Daarom helpt gebieden en verbieden niet. We moeten de omgeving het werk laten doen. Door kleine aanpassingen thuis, onderweg, op werk, school of in de wijk maken we makkelijker gezonde keuzes, soms zelfs onbewust. In Oud worden in de praktijk, het praktische vervolg op Oud worden zonder het te zijn, geven Rudi Westendorp en David van Bodegem ons nieuwe tips voor een langer gezond leven.

Social media voor senioren. Annet van Betuw. Wil je facebooken met je dochter die in Australië woont, de foto’s van je fotoclub delen op Instagram, oud-collega’s terugvinden via LinkedIn?… Met dit boek heb je snel de verschillende ‘social media’ onder de knie.

Stressvrij leven, als je niet op een bergtop woont. Drs. Roy Martina. Uitgeverij Unieboek/Het Spectrum bv., Houten, 2015. Een praktische methode om je stressbeleving te verminderen, met vele tips en technieken om beter om te gaan met stress. Roy laat zien hoe je in je drukke dagelijkse schema tijd maakt om te mediteren, hoe belangrijk goed slapen is en hoe je het beste uit jezelf haalt en toch fit kunt blijven! Roy Martina is arts en heeft zich gespecialiseerd in acupunctuur, homeopathie en natuurlijke geneeswijzen. Hij geeft wereldwijd workshops en trainingen. Zie www.joyccess.com.

Hoe word je honderd? De feiten over hoe we gezond en jong blijven. William Cortvriendt. Uitgeverij Lucht BV, 2e druk 2015.’Een leuk en vernieuwend boek dat erg gemakkelijk leest en waarbij alle facetten van je gezondheid worden meegenomen. De bewustwording van je dagelijkse voeding en leefpatroon is na het lezen van het boek enorm. Het is tegelijkertijd ook hoopvol geschreven dat maakt dat je sterk gestimuleerd wordt actie te ondernemen.’

Het Seniorenbrein. André Aleman. Uitgeverij Atlas Contact Amsterdam, 2012. Het Seniorenbrein vertelt volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten wat er in ons hoofd gebeurt als we ouder worden. Het laat zien welke veranderingen je kunt verwachten en waarom, hoe je de voortekenen van alzheimer kunt herkennen, en hoe je zelf van alles kunt doen om je hersenen scherp en gezond te houden. André Aleman is hoogleraar neuropsychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen en een internationaal gerespecteerd hersenonderzoeker.

De mooie voedselmachine, alles over de darmen, een onderschat orgaan. Giulia Enders. Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, 2014. Als je lekker in je vel wilt zitten, gezond oud wilt worden en gelukkiger wilt leven, moet je goed voor je darmen zorgen. Die zijn de belangijkste adviseur van ons brein. Een verkeerde balans in je darmflora kan zelfs samenhangen met overgewicht, depressie, alzheimer en allergieën. ‘Giulia Enders geeft een fenomenale masterclass “darmen”. Boeiend vanaf de eerste zin! Intelligent, aantrekkelijk geschreven.’- Humberto Tan.

Nieuwe generaties in vergrijzende organisaties. Aart Bontekoning. Uitgeverij Mediawerf, Amsterdam, 2014

Ouder worden zonder het te zijn – over vitaliteit en veroudering. Rudi Westendorp, 2014

Gezond & vitaal ouder worden. H. de Valk, 2013

De kunst van het ouder worden. J. Dohmen, 2011

De Voedselzandloper – over afvallen en langer jong blijven. Kris Verburgh. Uitgeverij Prometheus Bert Bakker Amsterdam, 2013.  ‘In zijn vlot leesbare stijl legt deze arts op kritische wijze een link bloot tussen ons genetisch vastgelegde verouderingsproces en onze voedingswijze. Een aanrader voor iedereen die bewust gezonder wil eten.’  – dr. Herman Becq, internist-endocrinoloog.

De Generatiecrisis, kenmerken en kansen. Van Pieter van Dijk, Heleen Crul en Ger Tielen. Uitgeverij SWP Amsterdam, 2010

Generaties! Werk in uitvoering. Aart C. Bontekoning. Uitgeverij Mediawerf Amsterdam, 2012

Generatie Einstein. Jeroen Boschma en Inez Groen. Uitgeverij A.W. Bruna Utrecht, 2010

Waarom Ferdinand niet lang alleen bleef. Barbara Constantine. Uitgeverij De Boekerij Amsterdam, 2012. Ontroerende en grappige roman over het ontstaan van een woonvorm met meer generaties

Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen