Senia Leeskringen

Graag willen we u informeren over twee nieuwe initiatieven die de Bibliotheek Eemland is gestart in samenwerking met Senia: Informatiepunt Leeskringen en de Facebookgroep Leeskringen. Een leeskring voegt iets toe aan de leeservaring. Het biedt de mogelijkheid om van gedachten te wisselen over het gelezen boek en leidt tot boeiende gesprekken. Daarnaast brengt een leeskring mensen bij elkaar met een gedeelde interesse. Veel lezers die belangstelling hebben voor een leeskring, zijn nog niet op de hoogte van wat de leeskringenservice hun kan bieden.

Voor vragen hierover is er nu het Informatiepunt Leeskringen op elke tweede woensdag van de maand van 11.00-12.00 uur op het zevende terras in Het Eemhuis. Liesbeth Ram, ambassadeur van Senia, zal dan klaar zitten om vragen te beantwoorden over de leeskringenservice en over de diensten van Senia.

Naast het informeren van lezers die nog niet bekend zijn met de leeskringenservice, willen we ook een platform bieden aan bestaande leeskringen om ervaringen met elkaar te delen, elkaar tips te geven of vragen te stellen. Ook willen we vanuit de Bibliotheek Eemland en stichting Senia de leeskringen informeren en berichten delen over tentoonstellingen, lezingen, voordrachten, schrijversbezoeken, tv-tips, etc. Dit platform bieden wij nu in de vorm van een facebookgroep.

De facebookgroep Leeskringen is een openbare groep, waarvan iedere facebookgebruiker lid kan worden. Deze pagina is voor deelnemers van leeskringen in de regio Eemland en andere belangstellenden. Wij hopen dat u en de andere leden van uw leeskring lid worden van deze facebookgroep en daarmee uw enthousiasme voor leeskringen wilt delen.Wanneer u deelneemt aan de facebookgroep, kunt u hier bijvoorbeeld een oproep plaatsen als u op zoek bent naar nieuwe leden, tips geven aan leeskringen die net gestart zijn, ervaringen delen over het boek dat uw leeskring heeft gelezen of een discussie starten over literatuur.

Hoe wordt u lid? Wanneer u zelf een facebookaccount heeft, kunt u eenvoudig lid worden de facebookgroep Leeskringen. De link van de groep is www.facebook.com/groups/866881363485766/.

Met vriendelijke groet, Bibliotheek Eemland, leeskringenservice, Jacqueline Koet, Bibliotheekmedewerker.

Externe organisatie

Deze activiteit wordt niet door Power georganiseerd, maar staat wel op onze kalender en in onze overzichten omdat we van mening zijn dat dit de Power deelnemers mogelijk zal aanspreken. Power Amersfoort heeft geen invloed op het programma en heeft geen verantwoordelijkheid bij de uitvoering van deze activiteit.
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen