Sportief

Bewegen is gezond en leuk. Het kan bovendien plezierige sociale contacten opleveren als je het met elkaar doet. POWER-Amersfoort organiseert maandelijks kortere en langere wandelingen. Daarnaast worden er ook fietstochten georganiseerd en incidenteel ook meerdaagse wandeltochten en bijvoorbeeld wandel- en golfclinics en yogalessen.
Coördinatoren:  Coby van Rooijen en Wil Reijs

Voor actuele activiteiten ga naar de agenda.

Fietsen

De Power-fietswerkgroep bestaat uit een aantal enthousiaste fietsliefhebbers die toertochten voor de fiets uitzetten en begeleiden. Deze tochten variëren in lengte en thematiek. Het zijn sportieve activiteiten, waarbij het onderling contact en de gezelligheid even belangrijk zijn.

Meer over fietsen

Korte wandelingen

Veel Power-deelnemers willen wel wandelen maar niet zo lang. De korte wandelingen duren maximaal anderhalf uur (exclusief pauze) en zijn ongeveer zes kilometer lang. Na afloop is er een gezamenlijke lunch (optioneel). De korte wandelingen worden gehouden op de eerste woensdag en tweede dinsdag van de maand.

Meer over Korte wandelingen

Wandeling langs de Ankeveense plassen (juni 2016)

Lange wandelingen

De lange wandelingen worden gehouden op de tweede donderdag en de derde vrijdag van de maand. De lengte varieert tussen de vijftien en twintig kilometer.

Meer over lange wandelingen

Middellange wandelingen

Middellange wandelingen zijn ongeveer tien kilometer lang. Ze worden elke vierde donderdag van de maand georganiseerd.

Meer over middellange wandelingen

Individueel wandelen

Veel mensen lopen liever alleen of met z’n tweetjes dan in een groep. Daarom biedt Power als handreiking aan de deelnemers een lijst met wandelroutes in en dichtbij Amersfoort: in de stad, door bos en hei en in de polder. (Klik hier voor een overzicht)

De afstanden variëren van acht tot meer dan twintig kilometer. Je kunt de wandelroutes downloaden als je bent ingelogd op deze website. Ga naar de inlogpagina: www.power-amersfoort.nl/power/inloggen/. Met je gebruikersnaam en wachtwoord krijg je toegang tot je accountpagina. Na een informatiepagina kom je op je persoonlijke pagina. Met een klik op de knop ‘Wandelingen’ kom je op de lijst met wandelingen. Je kunt voor elke wandelroute de benodigde documenten (kaarten, gpx-bestanden en soms ook routebeschrijvingen) downloaden.

Meerdaagse wandelingen

Ten minste een keer per jaar wordt er een meerdaagse wandeling georganiseerd. Vaak in de winter, soms in voor- of najaar. Meestal is het een driedaagse met twee (hotel)overnachtingen.

Incidenteel zijn er ook wandelreizen naar het buitenland.

Meer over meerdaagse wandelingen