Nederlands Vestingmuseum in Naarden zoekt figuranten

Beste Power-deelnemers,

Naast onze activiteiten voor POWER, ben ik samen met andere Power-deelnemers actief voor het Nederlands Vestingmuseum in Naarden. In het kader van de reguliere en bijzondere optredens die wij als Kanonnierscompagnie voor het Vestingmuseum verzorgen, zijn wij voor de uitbreiding van onze act op zoek naar burgerfiguranten, zowel mannen en vrouwen.

Het gaat hier om het uitbeelden van de Naardense burgerij uit de periode 1825-1830. Het optreden is vergelijkbaar met dat van de figuranten in het Oude Mannenhuis in Amersfoort. Behalve het figureren zelf, dat wil zeggen het flaneren, rondlopen, bepaalde handelingen uitvoeren, enz. in historische kledij, gaat het bij het optreden ook om het communiceren met het publiek indien dit zich voordoet.

Om dit goed te kunnen doen is historische kennis nodig over het wel en wee van het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden in die dagen. Voor het vergaren van die kennis staat een compendium ter beschikking met informatie over de politieke, sociale, economische en infrastructurele ontwikkelingen van het Verenigd Koninkrijk in de periode 1815-1830. Daarnaast bestaat er uiteraard de gelegenheid om zich verder te verdiepen in een specifieke rol. Wij kunnen hierbij ondersteuning verlenen.

Wat betreft de kostuums. We hebben kostuums in verschillende uitvoeringen en maten voor zowel mannen als vrouwen uit de periode 1825-1830. Nu zijn we op zoek naar de mensen die deze kostuums willen aantrekken. Vandaar deze oproep.

Als dit u aanspreekt en u altijd al theatrale ambities hebt gehad, dan ligt er nu een geweldige kans voor u om hier invulling aan te geven.

U kunt zowel telefonisch als per email contact met mij opnemen.

Wil Reijs, Secretaris Kanonnierscompagnie Nederlands Vestingmuseum
tel.: 033-4566568, mobiel: 06-51338832
e-mail: wil.reijs@telfortglasvezel.nl; wilreijs@gmail.com.

Externe organisatie

Deze activiteit wordt niet door Power georganiseerd, maar staat wel op onze kalender en in onze overzichten omdat we van mening zijn dat dit de Power deelnemers mogelijk zal aanspreken. Power Amersfoort heeft geen invloed op het programma en heeft geen verantwoordelijkheid bij de uitvoering van deze activiteit.
Design: Pixelliquid | Techniek: Kleine Stappen